17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLyon este sicanata de UEFA

Lyon este sicanata de UEFA

Inaintea disputei cu AC Milan, din sferturile Ligii Campionilor, zece dintre elevii lui Houllier au fost supusi unui control antidoping cerut de forul fotbalistic european.


In prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor se vor disputa astazi ultimele doua partide. La Milano, pe „San Siro“, vor sta fata in fata Internazionale si Villarreal, in timp ce in Franta, la Lyon, pe arena „Gerland“, se vor infrunta Olympique si AC Milan. Ambele partide vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct disputa de pe „Gerland“. Rezumatul celor doua meciuri va fi difuzat, dupa miezul noptii, de acelasi post de televiziune.


Doua controale antidoping in doua luni


Ascensiunea echipei din Lyon pare sa ii fi deranjat pe bosii de la UEFA, care ii sicaneaza periodic pe elevii lui Houllier. Zece jucatori ai echipei Olympique Lyon au fost supusi unui control antidoping cerut de UEFA, duminica dimineata, la baza de antrenament a formatiei franceze. In urma unei trageri la sorti, au fost testati Mahamadou Diarra, John Carew, Florent Malouda, Fred, Anthony Reveillere, Sidney Govou, Eric Abidal, Sylvain Wiltord, Remy Vercoutre si Tiago Mendes. Pe 9 februarie, inainte de meciul cu PSV Eindhoven, din optimile de finala ale Ligii Campionilor, tot zece jucatori ai echipei din Lyon au fost supusi unui control antidoping, insa nici una dintre probe nu a fost pozitiva.


Pentru partida din aceasta seara cu AC Milan, antrenorul echipei din Lyon, Gerard Houllier, va trebui sa gaseasca un inlocuitor pentru mijlocasul brazilian Juninho Pernambucano. Sud-americanul, autorul singurului gol al francezilor la Eindhoven, in optimi, si-a trecut in colectie al treilea cartonas galben din aceasta editie in mansa a doua cu olandezii si este suspendat. O veste buna pentru suporterii lui Lyon este recuperarea fundasilor Reveillere si Cacapa.


In tabara „diavolilor“ milanezi va reveni mijlocasul Gennaro Gattuso, care a fost suspendat pentru meciul retur cu Bayern München. In plus, in echipa antrenata de Carlo Ancelotti este posibil sa reintre, dupa o absenta de sase luni, si Paolo Maldini.


Villarreal nu se teme


In drumul catre sferturi, cele mai mari emotii le-a avut Villarreal care, in optimi, a inregistrat doua rezultate de egalitate cu scotienii de la Glasgow Rangers (2-2 si 1-1). In ciuda acestui lucru, tehnicianul „Submarinului galben“, chilianul Manuel Pellegrini, sustine ca echipa sa nu este o victima sigura in disputa cu Internazionale Milano, reamintind ca formatia italiana nu a mai câstigat nici o competitie importanta de 17 ani. „Diferenta dintre Inter si Villarreal este imensa, cele doua cluburi au o istorie total diferita. Trebuie sa ne amintim insa ca Inter nu a mai câstigat nimic din anul 1989. Ei par favoriti, dar vom vedea dupa cele 180 de minute cine merita sa se califice“, a spus Pellegrini.


In meciul din aceasta seara, doi dintre jucatorii formatiei Inter Milano, David Pizarro si Julio Cruz, va trebui sa evolueze cu atentie, acestia urmând sa stea in mansa a doua a returului in cazul in care vor fi avertizati. Mai mult, mijlocasul portughez Luis Figo si fundasul Favalli sunt incerti din cauza unor accidentari usoare.


Pellegrini stie insa ca Inter are jucatori de mare valoare chiar si pe banca de rezerve. „Toti jucatorii lor sunt periculosi. Au fotbalisti de mare valoare, unii dintre ei foarte experimentati. Multi dintre ei pot pot inscrie in urma unor actiuni individuale si va trebui sa fim foarte atenti“, a precizat tehnicianul chilian.


Liga Campionilor, prima mansa a sferturilor


Arbitrii partidelor care se vor desfasura astazi, in prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor:


Internazionale Milano (Italia) – Villarreal (Spania): Alain Sars (centru) – Frederic Arnault, Vincent Texier (asistenti) – Damien Ledentu (rezerva) – toti din Franta.


Olympique Lyon (Franta) – AC Milan (Italia): Konrad Plautz (centru) – Egon Bereuter, Markus Mayr (asistenti) – Stefan Messner (rezerva) – toti din Austria.


Meciurile retur vor avea loc pe 4 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS