Acasă Sport Victorie fara stralucire

Victorie fara stralucire

FC Caracal – Universitatea 0-1


• Stadion „Parc“, spectatori: 6.000.


• A marcat: A. Ionescu ’21.


FC Caracal: T. Lung – Pasare, Negrila, Militaru, Vodita – S. Popescu, Schintee, Apostol (’46, Tilihoi), D. Mihai – A. Luta (’66, Mosteanu), Stancu (’46, Fruntelata). Antrenor: Nicolae Ungureanu.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Stinga, Saceanu, Preda (’36, Firtulescu) – A. Ionescu (’85, Stavaru) – Baird (’70, Gane), Dina. Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: T. Lung, Pasare / Dananae, A. Ionescu.


• Au arbitrat: M. Draganescu – G. Dan, O. Maier.


Considerat derbiul Olteniei, meciul din „Orasul Minunilor“ a fost câstigat de craioveni gratie golului norocos marcat de Andrei Ionescu.


In ciuda faptului ca disputa parea simpla, elevii lui Ovidiu Stinga au fost nevoiti sa munceasca foarte mult pentru a parasi terenul cu toate cele trei puncte, si asta pentru ca FC Caracal s-a aparat bine, a construit si a incercat sa puncteze.


Desi partida a avut trei-patru executii foarte frumoase, spectacolul a lipsit, ostilitatile din teren fiind in conformitate cu esalonul in care se afla cele doua combatante.


Gafele impardonabile nu au lipsit


Echipa gazda a inceput partida bine si a avut prilejul de a deschide scorul chiar in primele secunde, prin Stancu, insa atacantul nu a reusit sa profite de gafa lui Bornescu. Portarul Universitatii a recidivat si in partea secunda (’55), insa fara ca rezultatul sa sufere vreo modificare, „gratie“ lui Sergiu Popescu, care a rezolvat lamentabil oportunitatea. De altfel, partida a fost foarte des animata, „comedia“ fiind intretinuta fie de Dorel Stoica si Alin Luta (’30), fie de Tibi Lung (’33) si Vodita (’57), autorul celei mai frumoase executii spre propria poarta.


La polul opus s-au aflat Andrei Ionescu, reusita sa din minutul 21 gasindu-si locul printre cele mai frumoase executii din acest sezon, ce-i drept, si cu ajutorul adversarului direct, dar si al lui Tibi Lung, depasit de faza.


Ovidiu Stinga si-a demonstrat clasa la lovitura libera din minutul 27, doar bara opunându-se majorarii scorului. Nici „torpila“ lui Dorel Stoica nu a putut fi trecuta cu vederea, „gratie“ si portarului gazda, si nici modul de rezolvare a ocaziilor de gol ales de Apostol (’40) si Sergiu Popescu (’41).


Un joc de uzura


In repriza secunda totul a fost confuz, ambele echipe fiind preocupate mai mult sa se apere decât sa construiasca si sa-si puna in pericol adversarul, dovada fiind numarul mic de ocazii de poarta. De altfel, FC Caracal a dominat mai mult decât Universitatea, insa steril, pentru ca Pasare, Fruntelata si Sergiu Popescu s-au precipitat de fiecare data in fata portii.


Spre deosebire de acestia, Andrei Ionescu era foarte aproape de un nou gol de kinograma, sutul sau de la 20 de metri izbind transversala lui Tibi Lung, cu sapte minute inainte de fluierul final.


Universitatea a reusit sa-si atinga scopul in acest meci si, profitând de rezultatele obtinute de contracandidate, priveste viitorul increzatoare.


Salih, in tribuna


Desi s-a pregatit foarte bine in ultimul timp, in plus, a facut parte din lotul deplasat la Caracal, Salih Jaber nu a mai intrat in vederile lui Ovidiu Stinga. Inainte de startul partidei, antrenorul Universitatii l-a instiintat pe atacantul irakian ca poate participa la eveniment din tribuna oficiala, pentru ca nu are loc nici pe banca de rezerve. Decizia „olandezului“ a fost luata dupa o discutie cu Adrian Mititelu, care a sperat ca Salih sa-si retraga memoriul depus la Federatia Româna de Fotbal, al carui verdict urmeaza sa fie dat astazi. Razbunarea finantatorului a fost indelung comentata de irakian, care a rabufnit dupa ce l-a vazut pe Dragos Firtulescu imbracat in tricoul sau. Salih a facut haz de necaz, afirmând ca va incerca sa devina unul dintre cei mai buni jurnalisti sportivi, pentru ca si asa sta mai mult in tribuna, la masa presei. Alt „personaj“ aflat in tribuna a fost Daniel Orac. Atacantul exilat de Ovidiu Stinga la echipa a doua a dorit sa fie partas la duelul dintre fostii colegi si cei „actuali“.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version