Acasă Sport Jandarmii au scos „câinii“ din stadion

Jandarmii au scos „câinii“ din stadion

300 de suporteri ai echipei bucurestene au fost evacuati de la peluza a doua.


Incidente violente au izbucnit intre galeria formatiei Dinamo Bucuresti si fortele de ordine prezente la meciul de sâmbata, dintre Farul Constanta – Dinamo, scor 0-1, din etapa a 18-a a Diviziei A.


In minutul 7 al partidei, fanii dinamovisti au inceput sa arunce cu scaune, fumigene si petarde, pentru calmarea spiritelor intervenind peste 50 de jandarmi. Incidentele au durat mai mult de zece minute, in final cei 300 de suporteri ai echipei bucurestene fiind evacuati de la peluza a doua. Tot in prima repriza a meciului, o sustinatoare a echipei Dinamo, care a lesinat, a fost transportata cu o ambulanta la spital.


Oficialii dinamovisti, „sechestrati“ pe stadion


La finalul meciului de pe stadionul „Farul“, peste 2.000 de suporteri constanteni s-au adunat pe platoul din fata tribunei oficiale si au proferat injurii la adresa oficialilor clubului Dinamo, care au fost nevoiti sa ramâna peste 20 de minute in incinta arenei din Constanta. Dinamovistii „sechestrati“ pe stadion au fost presedintele Consiliului de Administratie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, directorul general, Gigi Netoiu, si administratorul-delegat, Cornel Dinu.


Nicolae Badea a declarat ulterior ca si suporterii echipei constantene ar fi putut fi evacuati de pe stadion, asa cum s-a intâmplat cu fanii dinamovisti. „Daca sute de suporteri dinamovisti au putut fi scosi din incinta stadionului, de ce nu s-a putut realiza acest lucru si pentru constanteni?“, a spus Badea.


Dinamo, doua meciuri fara spectatori


Comisia de Disciplina a Federatiei Române de Fotbal a decis ieri ca Dinamo Bucuresti sa joace doua meciuri cu portile inchise in urma incidentelor provocate de propriii suporteri la partida de sâmbata, cu Farul Constanta. De asemenea, clubul Dinamo a fost amendat cu 2.000 de euro. La rândul sau, clubul Farul Constanta a fost sanctionat cu avertisment si a primit o amenda de 1.500 de euro.

Exit mobile version