Acasă Sport Defensiva, secretul „tunarilor“

Defensiva, secretul „tunarilor“

In urma cu o luna si jumatate, Arsenal Londra avusese poate cea mai neagra saptamâna din istoria clubului, in care a trebuit sa spuna adio Cupei Angliei, Cupei Ligii Angliei si titlului de campioana. Treptat, „tunarii“ si-au revenit si in prezent sunt singurii englezi ramasi in cea mai importanta competitie europeana intercluburi.


Presa britanica si nu numai a incercat sa gaseasca secretul evolutiei bune a echipei antrenate de Arsene Wenger si a ajuns la concluzia ca punctul forte il reprezinta buna organizare in defensiva.


Ca si colegii lui, aparatorul Kolo Toure pare sa fi invatat bine lectia predata de tehnicianul francez: „Ca fundas, trebuie sa fiu mereu foarte atent si sa colaborez tot timpul cu coechipierii mei din compartimentul defensiv. In ultimul timp, ne-a reusit foarte bine sa facem totul asa cum ne-am propus, dar nu este numai apararea cea care a functionat bine in aceasta a doua parte a sezonului. Toata echipa si-a adus aportul la rezultatele bune obtinute in Champions League, incepând cu Henry si terminând cu Gilberto, al carui travaliu de la mijlocul terenului este unul dintre secretele succesului nostru.“


Dupa ce la inceputul sezonului, Arsenal a primit cel putin un gol in fiecare meci disputat, „tunarii“ se claseaza in prezent pe locul al treilea in Premier League, in ierarhia celor mai bune defensive.


In Liga Campionilor, formatia antrenata de Arsene Wenger, a „colectionat“ sase meciuri in care nu a incasat gol, gratie noului sistem de joc adoptat (4-5-1), care asigura o mai buna acoperire a propriei jumatati a terenului.


Vieira revine pe „Highbury“


Mijlocasul francez Patrick Vieira (foto), colegul lui Adrian Mutu de la Juventus Torino, va juca, marti, pentru prima data impotriva formatiei la care s-a consacrat, Arsenal Londra. Vieira a petrecut noua sezoane la gruparea de pe „Highbury“, al carei capitan devenise in ultimii ani si cu care si-a trecut in palmares trei titluri de campion al Angliei, in 1998, 2002 si 2004.


De la plecarea lui Patrick Vieira de la Londra, lucrurile s-au schimbat la Arsenal: banderola de capitan a ajuns pe bratul unui alt francez, Thierry Henry, iar locul sau la mijlocul terenului a fost luat de tânarul spaniol Cesc Fabregas.


La baza cedarii francezului, criticata de suporterii londonezi, au stat eforturile economice pe care Arsenal le-a facut pentru construirea unui nou stadion. De fapt, conducerea „tunarilor“ nu a adus nici un jucator cu nume in ultimul an, fiind contrânsa sa dea credit tinerilor din cauza bugetului limitat.

Exit mobile version