10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer a ajuns in semifinale

Federer a ajuns in semifinale

In drumul spre al treilea titlu din acest an, tenismanul elvetian are parte de un adversar facil in penultimul act al competitiei din California.


Roger Federer este foarte aproape de a patra finala in acest an, dupa titlurile cucerite la Doha si Australian Open si ultimul act al competitiei de la Dubai, pierdut in fata lui Rafael Nadal. Tenismanul elvetian s-a calificat, joi seara, in semifinalele turneului de la Indian Wells, competitie din Seria Masters dotata cu premii in valoare de 3.169.600 de dolari. Federer, principalul favorit al turneului din California, nu a avut probleme pâna in aceasta faza a intrecerii, pierzând un singur set, in turul trei, in fata belgianului Olivier Rochus, si se pare ca nu va intâmpina dificultati nici in penultimul act, unde il va avea ca adversar pe thailandezul Paradorn Srichaphan. Acesta l-a invins greu, cu 7-6 (3), 3-6, 7-5, pe finlandezul Jarkko Nieminen, cap de serie numarul 22, dar nu pare a avea puterea sa-l invinga pe elvetian. Roger Federer si Srichaphan s-au mai intâlnit o singura data in circuitul ATP, in 2004, la Bangkok, victoria revenindu-i primului, cu 7-5, 2-6, 6-3.


„Extraterestrul“ l-a spulberat pe Ljubicic


In sferturi, liderul ierarhiei ATP a trecut neasteptat de usor, in doua seturi, cu 6-2, 6-3, de croatul Ivan Ljubicic, considerat al saselea favorit al competitiei. Elvetianul a controlat in permanenta meciul si, dupa cum au decurs ostilitatile, nu s-a pus nici un moment problema invingatorului.


„Am reusit sa fac poate cel mai bun meci al meu din acest sezon. Mi-a reusit tot ceea ce doream sa fac in aceasta partida“, a afirmat la finalul jocului Federer, câstigator al turneului de la Indian Wells de doua ori consecutiv, in 2004 si 2005.


Ceilalti semifinalisti ai competitiei din California urma sa se stabileasca aseara târziu dupa disputarea meciurilor James Blake (SUA, nr. 6) – Igor Andreev (Rusia, nr. 3) si Marcos Baghdatis (Cipru, nr. 25) – Rafael Nadal (Spania, nr. 2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS