5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu ratat un debut fericit

Au ratat un debut fericit

Farul – Pandurii 1-0


• Stadion „Farul“, spectatori 2.000.


• A marcat: L. Mihai ‘4.


Farul: Curca – Farmache, Barbu, Schiopu, Pascovici – Lungu, Voiculet (’80, Todoran), Florea, Gurita, Senin (’86, Pacuraru) – L. Mihai (’89, T. Moldovan). Antrenor: Momcilo Vukotic.


Pandurii: Pustinjakovic – Dragomir (’56, Vancea), Amzucu, Perisic, Scarlatache, Cristea – Sava, Vranjkovic (’75, Vintilescu), Keca – Armel, A. Popescu (’26, Stefan). Antrenor: Viorel Hizo.


• Cartonase galbene: Pascovici, Lungu, Voiculet, Florea / Cristea, Vranjkovic.


• Au arbitrat: S. Coltescu – F. Buzarnescu, D. Iliescu.


Elevii lui Hizo s-au comportat dezamagitor in prima etapa a returului, fiind invinsi de Farul din cauza unei greseli impardonabile a fundasilor centrali.


Suporterii Farului nu s-au ingramadit sa savureze spectacolul fotbalistic din prima etapa a returului. Frigul patrunzator si numele echipei oaspete i-au tinut acasa. Din minutul 4, când s-a marcat unicul gol, fotbalul a inghetat pe stadionul „Farul“, iar oltenii nu au reusit sa pâlpâie suficient pentru a schimba lucrurile in sufletele suporterilor.


Pandurii s-a comportat ca o echipa mica, trezita dintr-o data la masa bogatilor din Divizia A si prea fricoasa sa supere pe cineva. Fara curaj, fara atitudine, fara determinare si cu trei ratari monumentale nu poti spera la puncte in deplasare.


Farul a inceput cu un singur vârf, Liviu Mihai, si tactica lui Vukotic l-a lasat fara om in marcaj pe Amzucu, care isi cauta adversarul pe teren in minutul 10. Cu câteva minute mai inainte, acelasi Amzucu degajase in piciorul lui Voiculet, acesta i-a pasat involuntar lui Liviu Mihai, care a deschis scorul cu un sut din interiorul careului. Dragomir nu s-a regasit la debutul sau in tricoul „pandurilor“, fiind depasit de eveniment, de Pascovici si de toate mingile care au ajuns pe partea sa.


Senin putea sa profite de doua ori de pe stânga (‘7, ’16), dar Pustinjakovic si imprecizia sa au stat in calea majorarii scorului. Dupa intrarea lui Stefan, oltenii au mai filtrat câteva mingi la jumatatea terenului si au aparut si ocaziile. Armel, deschis de Sava, nu l-a batut pe Curca din sase metri, iar Cristea nu a nimerit din careul mic spatiul de peste sapte metri al portii Farului.


Tachinat de tribune si rusinat de prestatia sa, Amzucu s-a cerut afara, dar Hizo l-a lasat in umilinta tot jocul.


Fundasii, sub orice critica


Dupa pauza, Amzucu a mai oferit o minge pe tava lui Senin, iar Pustinjakovic nu s-a lasat nici el mai prejos si a respins un balon in picioarele lui Liviu Mihai. Nici una dintre situatii nu a fost materializata, iar Farul s-a retras in jumatatea proprie invitându-i la atac pe oaspeti. Hizo nu a riscat si a preferat sa astepte finalul cu doi inchizatori in teren, care aparau fragilul avantaj al gazdelor. Pandurii a avut doi atacanti pe teren 15 minute, dar ocazia egalarii a venit de la Perisic, care nu a nimerit balonul centrat excelent de Stefan.


„Dulaul“ s-a aratat la final dezamagit de defensiva, de ratarile monumentale si de noile achizitii. „Sunt prea dezamagit de prestatia câtorva jucatori. Nu este posibil sa te prezinti la nivelul fundasilor centrali in halul in care ne-am prezentat noi astazi. Cu greseli inexplicabile, cu golul pe care l-am primit in minutul 4, mereu plecam de la 0-1. Este foarte greu sa revii cu o echipa cum este Farul care, valoric, este peste noi. Nu este posibil sa ratezi ocazii cum au ratat Armel, Cristea sau Perisic, sa ai mingea pe sase metri si sa nu poti marca. Daca nu inscrii din trei situatii singur cu portarul, atunci nu poti sa emiti pretentii sa scoti macar un punct. E foarte greu sa obtii puncte in deplasare daca nu dai gol, iar gafele pe care le-a facut Amzucu in aparare sunt de nivelul juniorilor“, a spus Hizo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS