Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Handbal (f), Divizia A. Disputa intre „vecine“


DWAR Craiova evolueaza astazi in deplasare, in fata echipei CSM Sf. Gheorghe, intr-un meci fara implicatii la vreunul dintre polii clasamentului diviziei A de handbal feminin. Echipa gazda ocupa locul sase cu 12 puncte, cu doua mai multe decât DWAR, care se afla cu un loc mai jos in clasament. „Nu mergem la Sfântu Gheorghe in excursie. Daca tot facem drumul pâna acolo, va trebui sa ne batem pentru un rezultat pozitiv. Ar fi cazul sa mai câstigam si noi in deplasare“, a spus antrenorul craiovean, Gabriel Bircina. Meciul se anunta insa echilibrat, gazdele fiind o echipa bataioasa, care a pus probleme oltencelor si in tur, DWAR reusind totusi sa se impuna la un singur gol (36-35). (L.C.)


Handbal (m), Divizia A. Vizitati de lider


Meci greu pentru echipa masculina de handbal CS Universitatea Craiova, care mâine, de la ora 10.30, va intâlni pe propriul teren formatia HCM CSM Bistrita, lidera la zi a seriei Vest, cu 28 de puncte. Formatia din Banie ocupa doar locul 7, cu o zestre de 11 puncte, si a avut in ultimele etape evolutii slabe, reusind in acest retur un rezultat de egalitate, 32-32 cu HC Sighisoara, pierzând in schimb meciul cu CSM Sebes, scor 31-38. Ambele partide s-au disputat pe teren propriu. Luând in calcul pozitia in clasament si rezultatele celor doua combatante, HCM CSM Bistrita porneste cu prima sansa, insa craiovenii promit ca nu vor depune armele si ca vor incerca sa tina piept adversarilor. (L.C.)


Baschet (m), Divizia B. Craiovenii vor victoria


Echipa masculina de baschet CS Universitatea Craiova va sustine astazi, de la ora 12.00, in Sala Sporturilor din Craiova, o noua partida contând in cadrul Diviziei B, adversara urmând sa-i fie Energia Rovinari. „Chiar daca avem asigurata participarea la turneul semifinal, am pregatit meciul cu toata seriozitatea. Nu vrem sa ne facem de râs. Dorim sa invingem pentru a ne respecta blazonul. Avem avantajul moral al ultimelor intâlniri in care i-am invins pe gorjeni, chiar si atunci când au fost ajutati de arbitri“, a declarat antrenorul craiovenilor Paul Nicolae. Acesta nu se confrunta cu probleme de lot, inclusiv Alin Geoage, care a foat accidentat etapa trecuta, fiind apt de joc. (L.C.)


Atletism, CM de la Moscova. Mihaela Neacsu, in semifinale


Atleta craioveana Mihaela Neacsu s-a calificat ieri in semifinalele probei de 800 metri din cadrul Mondialelor indoor de la Moscova. Sportiva legitimata la CSM Craiova s-a clasat pe locul trei in seria a doua, cu timpul de doua minute, patru secunde si 24 de sutimi, si va intra astazi din nou in concurs, pentru a prinde un loc in finala. In schimb, Maria Cioncan a ratat calificarea in aceeasi proba, terminând a treia in seria a patra, dar cu doua minute, cinci secunde si 17 sutimi. La rândul ei, Angela Morosanu a ratat ieri calificarea in finala probei de 60 de metri, campioana nationala pe aceasta distanta obtinând doar a cincea performanta a seriei a doua, cu timpul de sapte secunde si 33 de sutimi. (M.A.)


Atletism. Doua medalii la CS Olimpic Sport


Transferata de la un club din Moldova la CS Olimpic Sport Craiova, atleta junioara Daniela Donisa a adus in vitrina clubului din Banie doua medalii de aur in probele de 1.500 metri si 800 metri la Campionatele Nationale de Sala ale Juniorilor 1. Sportiva, pregatita de antrenorul Rosca, a obtinut si un record personal in proba de 1.500 metri. Altfel, Eleodor Rosca se afla in aceste zile la Campionatul Mondial de Sala de la Moscova, unde Craiova este reprezentata de doua atlete: Mihaela Neacsu (CSM) si Corina Dumbravean (Olimpic Sport). (I.J.)


Karate. „Centura Neagra“ s-a impus la Ploiesti


La Ploiesti s-a desfasurat etapa de zona Tara Româneasca – finala de fudokan shotokan pentru seniori, tineret, juniori 1 si juniori 2, competitie la care au participat 15 echipe, printre care si patru din Craiova: Centura Neagra, Bushido, Eagle si Master. Cele mai bune rezultate le-au obtinut sportivii de la Centura Neagra. Astfel, au urcat pe podiumul intrecerilor: Oana Balan (aur la kumite si fukugo individual tineret, bronz la kata individual tineret), Irina Guta (aur la fukugo individual juniori 2), Dragos Balan (bronz la kata, kumite si fukugo individual tineret), Cosmin Gramada (bronz la fukugo individual juniori 1), Daniel Bibu (bronz, fukugo individual tineret), Alin Oana (bronz kumite individual juniori 2), Robert Iancu si Alexandru Purcaru (bronz, kumite individual juniori 1). Doua medalii de bronz a obtinut si Carmen Costache de la Bushido Craiova, la fukugo individual si kumite individual, senioare. Pe echipe: argint la en bu mixt tineret, la kata juniori 1 si kumite juniori 1 (Centura Neagra); bronz la kata senioare (Bushido) si la tineret (Centura Neagra), bronz la kumite tineret si kata juniori 1 (Centura Neagra). (I.J.)

Exit mobile version