6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFundatia GAZETA de SUD ajuta sportul

Fundatia GAZETA de SUD ajuta sportul

Dupa Revolutie, echipele de volei fete si handbal baieti au adus câteva titluri nationale in vitrina clubului din Banie, dar dupa distrugerea Salii Polivalente au „murit“ si jocurile pe echipe. In ultimii ani acest deziderat nu s-a reusit din cauza austeritatii bugetului, iar sponsorii, sporadici, nu au reusit sa finanteze consistent si constant formatiile de volei (masculin si feminin) si de handbal baieti.


In acest sezon, dintre cele trei echipe ale clubului, doar cea de volei fete ar avea sansa promovarii in prima liga de volei. Pe lânga faptul ca CS Universitatea nu s-a achitat de obligatiile fata de echipa (indemnizatii si prime de joc), nu exista nici perspectiva asigurarii unui buget care sa permita elevelor antrenorului Adrian Cotoranu sa atace promovarea, turneul final de baraj fiind programat in perioada 14 – 16 aprilie. Initiativa infiintarii unui club pendinte de Consiliul Local Craiova treneaza, iar alti sponsori deocamdata nu au aparut.


Ieri, Fundatia GAZETA DE SUD a anuntat ca devine sponsor oficial al echipei de volei fete Universitatea Craiova. La antrenamentul de ieri al echipei, reprezentanti ai fundatiei au oferit un set de echipament sportiv fabricat in Italia, flori si medicamente.


In urma cu câteva saptamâni, Fundatia GdS a achizitionat si o genunchiera speciala pentru voleibalista Liana Smarandache, operata in 2005 si aflata acum in recuperare. Totodata, urmeaza ca prin fundatie sa fie asigurate echipei feminine si sume de bani necesare calendarului competitional, inclusiv participarea la barajul de promovare pentru prima liga.


Veterana echipei, Pusa Dina, a spus: „Foarte frumos gestul Fundatiei GAZETA de SUD! Poate se vor gasi si alti sponsori dispusi sa ajute acum, echipa noastra având sanse de promovare in prima liga, dar nu exista buget pentru acest obiectiv. Sa nu uitam ca in urma cu trei ani noi am promovat in prima liga, dar din cauza austeritatii bugetului am fost obligate sa renuntam! Si am jucat tot in liga a doua. Sa speram ca in 2006 datele problemei se vor schimba in bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS