Acasă Sport „Submarinul galben“ a ramas in cursa

„Submarinul galben“ a ramas in cursa

Villarreal – Rangers 1-1 (in tur 2-2)


• Stadion „El Madrigal“, spectatori: 22.000.


• Au marcat: Arruabarrena ’50 / Lovenkrands ’13.


Villarreal: Viera – Venta (’46, Font), Gonzalo, Pena, Arruabarrena – Senna, Josico, Tacchinardi, Riquelme (’86, Calleja) – Forlan, Jose Mari (’46, Franco). Antrenor: Manuel Pellegrini.


Glasgow Rangers: Waterreus – Hutton, Kyrgiakos, Rodriguez, Murray – Burke (’87, Novo), Ferguson, Hemdani, Namouchi – Buffel (’64, Boyd), Lovenkrands. Antrenor: Alex McLeish.


• Cartonase galbene: Arruabarrena, Josico, Franco, Viera, Tacchinardi / Hutton, Murray, Buffel.


• A arbitrat: Alain Hammer (Luxemburg).


Ambitioasa echipa din suburbia Valenciei isi continua aventura in cea mai importanta competitie europeana intercluburi.


Dintre toate echipele prezente in aceasta faza a Ligii Campionilor, Villarreal poate fi considerata pe buna dreptate „cenusareasa“ competitiei. Fara un palmares de luat in seama, formatia spaniola a ajuns in primele opt formatii ale Europei, la prima participare in aceasta competitie, acolo unde nu s-ar putea regasi, dupa partidele programate aseara, nume grele de pe „Batrânul continent“.


Trupa lui Manuel Pellegrini a trecut de la o premiera la alta, „galbenii“ intrând in istorie in urma parcursului de exceptie din acest sezon al Ligii, unde nu au cunoscut gustul infrângerii. Villarreal a câstigat grupa D, din care mult mai titrata Manchester United a ramas pe dinafara, iar marti seara, dupa inca o remiza cu Glasgow Rangers, s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei.


Spaniolii veneau pe „El Madrigal“ dupa un 2-2 in Scotia, la capatul unui meci nebun, dar returul nu a mai fost la fel de incins.


Gazdele au avut emotii


Oaspetii au deschis scorul in minutul 13, prin Lovenkrands, care l-a invins pe Viera cu un sut plasat din interiorul careului, dupa ce acesta respinsese gresit un balon. Luati prin surprindere, spaniolii au ripostat, dar Forlan, scapat singur spre poarta, nu l-a putut pacali pe experimentatul Waterreus, portarul olandez al lui Rangers respingând sutul atacantului uruguaian.


Egalarea a venit la cinci minute dupa pauza, de la capitanul Arruabarrena, care a finalizat o actiune de atac ce i-a avut in prim-plan pe Forlan si Franco. Desi calificate la acest scor, gazdele nu au slabit ritmul, dar au tratat cu lejeritate doua situatii de gol (Josico a reluat slab din patru metri), iar acest lucru ar fi putut sa le coste. Cu un sfert de ora inainte de final, scotienii au ratat o mare ocazie de gol, prin Lovenkrands, care a trimis peste poarta din pozitie buna, iar „submarinul galben“ a ramas sa-si continue cursa prin Europa.


„Putem sa realizam in continuare lucruri deosebite in aceasta competitie“, sustine antrenorul chilian al lui Villarreal, in timp ce tehnicianul lui Glasgow, Alex McLeish, s-a declarat multumit de ceea ce a reusit echipa sa, care „a luptat pâna la final, mentinându-si sansa calificarii“.


Opt scotieni arestati


Opt dintre suporterii care au insotit pe Glasgow Rangers in Spania, pentru duelul cu Villarreal din optimile de finala ale Ligii Campionilor, au fost arestati la Benidorm, dupa incidente cu fortele de ordine. Fanii echipei scotiene, aflati in stare de ebrietate, au declansat o serie de incidente grave, agresând mai multe persoane, distrugând mobilier urban si mai multe autoturisme. La sosirea fortelor de ordine, acestea au fost intâmpinate cu pietre si sticle, in urma incidentelor cinci politisti fiind raniti, iar o persoana aflata in trecere a fost spitalizata.

Exit mobile version