11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRapid joaca fara frica

Rapid joaca fara frica

Tehnicianul Razvan Lucescu (foto) sustine ca elevii sai respecta echipa Hamburg SV, dar nu se tem de forta nemtilor.


In prima mansa a optimilor Cupei UEFA, Rapid Bucuresti va intâlni astazi, de la ora 17.00, pe arena „Giulesti – Valentin Stanescu“, formatia germana Hamburg SV. Acest meci va fi arbitrat de o brigada din Grecia, avându-l la centru pe Kyros Vassaras. El va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Panagiotis Mavropoulos si Simeon Tsolakidis.


Tehnicianul „feroviarilor“, Razvan Lucescu, este constient ca dubla confruntare cu Hamburg va fi mult mai dificila decât cea cu Hertha Berlin, formatie pe care Rapid a eliminat-o in precedenta mansa a Cupei UEFA. „Nu va fi usor cu Hamburg, o echipa cu multi jucatori straini, aflata pe locul trei in Bundesliga si care reprezinta o forta in fotbalul mondial“, a spus Lucescu.


Lucescu si Doll sunt precauti


Razvan Lucescu sustine ca jucatorilor sai nu le este teama de formatia germana. „Trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca Hamburg joaca foarte bine in deplasare. Nu ne este frica, dar ne respectam adversarul. Am ajuns in premiera aici si de acum nu avem decât de câstigat. Astfel de jocuri se pot câstiga cu sufletul, inainte de orice“, a explicat Lucescu.


Tehnicianul spune ca elevii sai sunt constienti de dificultatea partidei de astazi. „Suntem constienti de valoarea adversarilor. Sunt la nivelul lui Werder Bremen si Bayern München, echipe care in Liga Campionilor au batut pe Juventus si au remizat cu Milan. Nu va fi deloc usor, dar n-a fost nici pâna acum“, a adaugat antrenorul formatiei giulestene, care nu poate conta pe mijlocasul Marius Maldarasanu, accidentat. In schimb, atacantul Viorel Moldovan s-a refacut dupa accidentare si este apt de joc.


La rândul sau, antrenorul echipei Hamburg, Thomas Doll, a afirmat ca jucatorii sai trebuie sa uite meciul cu Bayern München, din campionat, câstigat cu 2-1. „Victorii precum cele cu Bayern imi fac munca mai usoara. Acest succes ne-a dat incredere, dar nu trebuie sa ne culcam pe lauri. Rapid este o echipa foarte puternica. Sunt foarte periculosi, având in spate suporteri fanatici, asa cum am vazut ca s-a intâmplat cu Hertha“, a spus Doll.


Niculae crede ca Hamburg este favorita


Atacantul Daniel Niculae a spus ca spera ca Rapid sa nu primeasca gol in partida tur cu Hamburg si a adaugat ca formatia germana are prima sansa la calificare. „Este un meci foarte important. Cred ca Hamburg porneste cu prima sansa pentru ca face parte dintr-un campionat puternic si se bate la titlu, dovada si faptul ca a câstigat cu Bayern München in ultima etapa. Dar si noi avem sansele noastre. Sper sa nu primim gol acasa, pentru ca in deplasare sigur vom marca“, a spus Niculae.


La rândul sau, fundasul olandez al echipei Hamburg, Khalid Boulahrouz, a spus ca Rapid este o formatie puternica in aparare si periculoasa pe contraatac. „Rapid are o trupa foarte buna. Am jucat in România de câteva ori, trebuie sa fim pregatiti pentru un stadion mic, cu un public pasionat si zgomotos. Nu am fost prea fericit când am vazut ca au eliminat-o pe Feyenoord. Sunt puternici in aparare si periculosi pe contraatac“, a subliniat Boulahrouz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS