12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrudenta a ucis spectacolul

Prudenta a ucis spectacolul

Barcelona – Chelsea 1-1 (in tur 2-1)


• Stadion „Nou Camp“, spectatori: 98.436.


• Au marcat: Ronaldinho ’79 / Lampard ’90+2-p.


FC Barcelona: Valdes – Oleguer, Puyol, Marquez, Van Bronckhorst – Edmilson, Motta, Deco, Messi (’24, Larsson) – Ronaldinho, Eto’o. Antrenor: Frank Rijkaard.


Chelsea: Cech – P. Ferreira, Carvalho, Terry, Gallas – Joe Cole (’83, Huth), Makelele, Lampard, Duff (’58, Gudjohnsen) – Robben, Drogba (’58, Crespo). Antrenor: Jose Mourinho.


• Cartonase galbene: Motta, Puyol / Joe Cole.


• A arbitrat: Markus Merk (Germania).


Barcelona a eliminat-o pe Chelsea, dupa un meci in care catalanii au preferat sa sacrifice spectacolul in favoarea unei defensive beton.


Cu vipuri de seama in tribuna oficiala, ca Bernie Ecclestone, Sean Connery, Sven Goran Eriksson sau Rivaldo, Barcelona a reusit marti seara sa-si ia revansa in fata lui Chelsea, grupare care sezonul trecut o eliminase din Liga Campionilor, tot in faza optimilor. Trupa lui Rijkaard s-a calificat in sferturile competitiei, demonstrând ca stie sa se si apere. De fapt, aceasta a si fost tactica gândita de antrenorul olandez, cu care l-a surprins pe Mourinho.


Englezii s-au asteptat degeaba ca Barca sa faca spectacol, asa cum obisnuieste mai ales pe teren propriu. Catalanii au jucat prudent, la adapostul rezultatului din tur, si au oferit putine momente de magie, doar Ronaldinho si Eto’o incântând asistenta. Lupta surda pentru balon la mijlocul terenului a luat locul fazelor spectaculoase din confruntarea de acum doua saptamâni, dar spaniolii si-au atins scopul.


In prima parte, Chelsea a fost aproape de gol doar de doua ori, prin Drogba si Duff, iar Barcelona a ratat o ocazie prin Oleguer. In repriza secunda, Mourinho i-a aruncat in lupta pe Crespo si Gudjohnsen, insa tot degeaba. Barcelona a inchis foarte bine spatiile in aparare, semanând mai degraba cu o formatie italiana, decât cu una spaniola.


Iar, spre final, a venit momentul lui Ronaldinho, care a insirat trei-patru adversari in drumul sau spre poarta lui Cech, apoi a inscris golul dulcii razbunari. Eto’o s-a distrat si el o data cu defensiva londonezilor, dar a trimis mingea in bara, golul reusit de Lampard in ultima secunda de joc, dintr-un penalti usor acordat, consemnând o remiza inutila pentru Chelsea.


Messi va fi indisponibil o luna


Accidentat in prima repriza a duelului cu Chelsea, mijlocasul argentinian al Barcelonei, Lionel Messi, va fi indisponibil cel putin o luna. Sud-americanul a fost inlocuit in minutul 24 cu Larsson, dupa ce a simtit dureri la coapsa dreapta, iar in urma examenelor medicale la care a fost supus ulterior s-a constatat ca a suferit o ruptura musculara de cinci centimetri.


Messi va rata astfel patru partide din Primera Division, cu Osasuna, Real Sociedad, Malaga si Real Madrid, dar si cele doua meciuri din sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Argentinianul a mai suferit o leziune musculara in aceeasi zona inaintea jocului cu Atletico Madrid (5 februarie) si a ratat partida cu Valencia din campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS