Acasă Sport Benfica va juca la remiza

Benfica va juca la remiza

„Cormoranii“ vor fi nevoiti sa atace pentru a-si apara titlul cucerit anul trecut, la Istanbul. 


Campioana en-titre a Europei, FC Liverpool, va incepe mansa a doua a optimilor cu Benfica Lisabona de la 0-1, scor stabilit in tur, cu cinci minute inainte de final.


In sezonul trecut, in care a triumfat in cea mai importanta competitie europeana intercluburi, „cormoranii“ nu pierdusera nici un meci in faza eliminatorie. Golul primit in tur, pe „Estadio Da Luz“, a fost primul pe care englezii l-au incasat dupa meciul câstigat pe 13 septembrie la Sevilla, cu Betis (2-1), primul din grupe. In cele opt meciuri disputate in istoria sa pe pamânt englez, Benfica Lisabona nu a reusit sa câstige decât unul, 3-1, pe „Highbury“, cu Arsenal in Cupa Campionilor, pierzându-le pe celelalte sapte. Nu trebuie uitat insa faptul ca echipa pregatita de Ronald Koeman a fost cea care a lasat-o acasa in acest sezon pe Manchester United, dupa faza grupelor, portughezii impunându-se, cu 2-1, la Lisabona, in ultimul meci al grupei D.


Putine indisponibilitati


Mijlocasul spaniol Luis Garcia va reveni in primul unsprezece al „cormoranilor“ in meciul cu Benfica. Garcia fusese menajat de antrenorul Rafael Benitez la meciul disputat sâmbata, in campionat, cu Charlton (0-0), deoarece nu era complet refacut dupa o accidentare.


La meciul cu lusitanii, Liverpool nu va putea conta pe mijlocasul originar din Mali, Mohamed Sissoko, indisponibil pâna in luna mai, si pe olandezul Boudewijn Zenden, care va rata tot sezonul dupa ce a fost operat la ligamentele incrucisate ale genunchiului drept.


In schimb, va putea evolua fundasul finlandez Sami Hyypia, care a fost constrâns sa paraseasca terenul la meciul cu Charlton, dupa ce a simtit dureri la una dintre coapse. Accidentarea sa a fost insa mai putin grava decât se credea initial.


De partea cealalta, la Benfica vor reveni cei doi atacanti absenti la meciul tur, brazilianul Geovanni si italianul Fabrizio Miccoli, care au jucat sâmbata in meciul din campionat cu Amadora (2-1), dar este incert mijlocasul grec Georgios Karagounis, din cauza unei entorse la glezna.


„Principalul nostru obiectiv este sa pastram rezultatul de 0-0, exact cel de care avem nevoie pentru a o elimina pe Liverpool, si vom aborda meciul cu tactica necesara pentru acest lucru“, a precizat mijlocasul francez al Benficai, Laurent Robert.

Exit mobile version