Acasă Sport „Putem câstiga orice joc“

„Putem câstiga orice joc“

Pandurii Târgu Jiu va debuta in returul campionatului vineri, 10 martie, la ora 20.00, la Constanta si nu pe 12 martie, la ora 18.30, cum era programata initial. Liga Profesionista de Fotbal le-a adus la cunostinta ieri celor doua cluburi decizia impusa de postul de televiziune Telesport, ce va transmite in direct disputa dintre Farul Constanta si Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul gorjenilor, Viorel Hizo, nu agreeaza ora de disputare a jocului deoarece este obligat sa ramâna peste noapte la Constanta si sa mai piarda inca o zi pe drum la intoarcere.


Altfel, „Dulaul“ considera ca meciurile de acasa reprezinta cheia salvarii de la retrogradare, având incredere ca elevii sai pot invinge pe „Municipal“ orice adversar, inclusiv candidatele la titlu, Dinamo si Rapid.


– Domnule Hizo, câte puncte credeti ca face Pandurii in retur?


– Sper sa facem atât cât ne trebuie pentru a ne salva de la retrogradare.


– Care credeti ca sunt echipele ce se vor bate pentru retrogradare?


– In mod normal sunt sase echipe implicate in acest moment (FC Vaslui, Otelul Galati, FCM Bacau, Pandurii Târgu Jiu, Jiul Petrosani si Gloria Bistrita – n.r.), dar oricând poate sa intervina o surpriza.


– Care sunt meciurile decisive pentru Pandurii in retur?


– Meciurile de acasa. Ca sa scapam de retrogradare, trebuie sa câstigam meciurile de pe teren propriu. Daca nu o vom face, vom avea probleme.


– Cât va conta „adevarul“?


– Nu pot sa spun, dar daca cineva imi spunea ca la final de tur, cu 13 puncte, voi fi pe locul 12, nu il credeam. Insa, tinând cont ca si celelalte echipe de la retrogradare au avut realizari mai slabe in privinta punctelor acumulate, atunci s-a putut intâmpla. Nu trebuie niciodata sa te bazezi pe acest adevar, ci pe câte puncte faci, in functie de celelalte echipe.


– E meciul cu Bacaul derbiul retrogradarii pentru Pandurii?


– Nu. Toate meciurile intre cele sase echipe de la retrogradare sunt derbiuri pentru evitarea retrogradarii. Dar nu se retrogradeaza dupa rezultatul din meciul direct, ci va retrograda echipa care va pierde mai multe meciuri acasa. Noi avem acasa un program infernal.


„Meciurile din deplasare sunt de sase puncte“


– E mai bine ca jucam cu contracandidatele in deplasare?


– Normal ca e mai bine sa jucam la ele acasa, pentru ca sunt meciuri de sase puncte. In tur, noi am pierdut puncte in meciurile cu contracandidatele si in afara de Jiul nu avem nici un avantaj din acest punct de vedere.


– Putem sa recuperam puncte la echipele care aspira la titlu, Dinamo, Steaua, Rapid?


– Dupa parerea mea, putem câstiga orice joc in acest moment. Dar asta inseamna in primul rând ca toti jucatorii sa dea dovada de foarte multa determinare in fiecare meci si atunci cu siguranta vom putea sa rezolvam meciurile de acasa. Fara siguranta si fara determinare nu vom putea face nimic.


– Cum comentati reprogramarea meciului cu Farul?


– Ce pot sa mai comentez? E in zadar sa mai comentez. Plângem la morminte straine. Pe noi ne dau peste cap si cu programarea, si cu plecarea, si cu venirea. Acum ne-au schimbat si ora. Nu se tine cont ca suntem o echipa care trebuie sa faca drumul pâna la Constanta in doua etape pentru ca e lung. Ar fi trebuit sa jucam nu la 18.30, ci la 18.00, ca sa avem timp sa venim macar pâna la Bucuresti dupa meci si sa nu mai pierd si a doua zi pe drum. Nu se tine cont de nimic aici si se trage probabil din caciula ca la loterie.


– A contat faptul ca vom juca cu Dinamo etapa viitoare?


– Nu stiu, dar in fotbal nimic nu se face la intâmplare. Totul este foarte bine calculat.


„Pandurii“, la matineu


Partida amicala dintre Pandurii si FC Caracal, ultima pentru divizionara A inaintea inceperii returului, se va disputa astazi, de la ora 11.00, pe terenul II din incinta complexului sportiv. Suprafata de joc este acoperita cu zapada la fel ca in testul precedent dintre cele doua grupari, disputat in urma cu câteva saptamâni. Atunci scorul a fost egal, 2-2, golurile fiind marcate pentru divizionarii A de Amzucu si Perisic, iar pentru echipa lui Ungureanu de Apostol si Luta.

Exit mobile version