Acasă Sport Mutu, jolly-jockerul lui Capello

Mutu, jolly-jockerul lui Capello

„Briliantul“ sustine ca poate evolua pe ambele benzi ale terenului si se bucura ca poate sa-i dea astfel mai multe optiuni tehnicianului „bianconerilor“. 


Intr-o conferinta de presa organizata la cantonamentul clubului Juventus, atacantul român Adrian Mutu a spus ca este fericit la echipa torineza, deoarece a jucat bine si a marcat goluri chiar daca a fost utilizat atât pe banda stânga, cât si pe banda dreapta de catre antrenorul Fabio Capello.


„Joc fie pe partea stânga, fie pe dreapta. Cred insa ca pot inca sa-mi imbunatatesc jocul. Este important pentru mine, pentru ca antrenorul sa aiba mai multe optiuni“, a explicat Mutu.


Jucatorul român a declarat ca, la inceput, a fost ciudat sa joace ca mijlocas de banda, dar s-a adaptat bine in acest nou post.


„Invat sa joc in aceasta noua pozitie. Marchez goluri si multe din pasele mele aduc goluri si acest lucru este multumitor. A fost putin ciudat la inceput, dar cred ca m-am adaptat bine si lucrul cel mai important este ca echipa joaca bine“, a spus Mutu.


„Sunt disponibil pentru meciul cu Sampdoria“


Adrian Mutu a spus ca spera sa fie pregatit sa evolueze astazi, in meciul cu Sampdoria Genova, din campionat, el reluându-si antrenamentele dupa accidentarea suferita in partida cu US Lecce.


„Joi m-am antrenat alaturi de coechipieri si cred ca voi fi disponibil pentru meciul de sâmbata (astazi – n.r.)“, a spus Mutu, care s-a accidentat saptamâna trecuta la glezna dreapta, el ratând turneul de pregatire pe care nationala României l-a efectuat in Cipru.


Referitor la meciurile pe care Juventus le va disputa in perioada urmatoare, cu Sampdoria, astazi, in campionat, cu Werder Bremen, marti, in Liga Campionilor, si cu AC Milan, duminica, 12 martie, in campionat, Mutu a declarat ca echipa sa trebuie sa câstige mai intâi prima partida.


„Este fundamental sa incepem cu o victorie aceasta serie de meciuri importante. Am invatat lectia in Liga Campionilor si suntem pregatiti sa demonstram in fata propriilor suporteri ca putem ramâne concentrati pâna la finalul partidei. Cei de la Werder Bremen nu se vor lasa intimidati, dar noi vrem sa ne calificam in faza urmatoare. Apoi, va trebui sa invingem si echipa AC Milan“, a spus Mutu.


„Trebuie sa invatam din greseli“


In privinta meciului cu Werder Bremen, pe care Juventus Torino il va disputa marti, pe teren propriu, in mansa secunda a optimilor de finala ale Ligii Campionilor, Mutu a spus ca singura optiune pentru „Batrâna Doamna“ este sa câstige pe „Delle Alpi“ pentru a anula astfel avantajul luat de germani in tur, când au invins cu 3-2.


„Nu putem spune prea multe lucuri rele despre meciul de la Bremen. Am dominat jocul si ne-am asumat riscuri pentru a câstiga. Nu am jucat rau, dar ne-a lipsit concentrarea si nu ar fi trebuit sa avem parte de cele cinci minute care ne-au costat scump“, a spus „Briliantul“.


„Werder este genul de echipa care nu renunta la lupta pâna la fluierul final. Va trebui sa dam totul pe teren in fata propriilor suporteri pentru a obtine calificarea in turul urmator. Acesta este principalul nostru obiectiv. Nemtii au o echipa de calitate, dar nu avem de ce sa ne temem daca vom juca asa cum stim sa o facem. Trebuie sa invatam din greseli. Nu vom renunta la lupta pâna la fluierul final, iar prima mansa a reprezentat o lectie pentru noi“, a incheiat Mutu.


„Briliantul“ accepta orice post


Agentia France Press denumeste „Mutu – exilat pe banda“ materialul de prezentare a etapei a 28-a a campionatului Italiei, jumatate din acesta fiindu-i dedicat fotbalistului român.


„Mutu va trebui sa atace inca o data pe flancuri pentru a o ajuta pe Juventus in lupta finala catre cucerirea titlului, sâmbata (astazi – n.r.), la Genova, cu Sampdoria. In plina renastere, Mutu, concediat de Chelsea pentru problemele cu drogurile, accepta cu entuziasm sa joace pe banda pentru a apara cele zece puncte avans ale lui Juve in cursa pentru titlu, cu unsprezece etape inainte de incheierea Seriei A“, a notat sursa citata.

Exit mobile version