Acasă Sport Federer s-a calificat in finala

Federer s-a calificat in finala

Liderul clasamentului ATP a fost de neoprit si la competitia din Emiratele Arabe Unite, unde spera sa-si treaca in palmares al 36-lea turneu câstigat in cariera.


Cu exceptia partidei din turul secund cu kuweitianul Mohammed Al Ghareeb, de care a trecut dupa doua seturi extrem de disputate (7-6, 6-4), Roger Federer (foto) nu a intâmpinat prea multe probleme la turneul international masculin de tenis de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii in valoare de aproape un milion de dolari.


Liderul clasamentului ATP a avut un meci usor in sferturi cu cehul Robin Vik, pe care l-a invins cu 6-3, 6-2, si nici in semifinale nu s-a intrebuintat prea mult in fata lui Mihail Iujnii. Rusul de 23 de ani (locul 52 ATP) il invinsese in sferturi pe belgianul Olivier Rochus cu 6-3, 6-1, insa nu a avut nici o sansa in semifinale in fata lui Federer, in ciuda serviciului sau puternic, elvetianul câstigând cu 6-2, 6-3.


Roger Federer (18 victorii in 2006) se pregateste astfel pentru o noua finala in urma careia spera sa-si treaca in palmares al 36-lea turneu câstigat in cariera, in acest an el triumfând la Doha si la Australian Open.


Cel mai bun tenisman al lumii va da piept in ultimul act al competitiei din Emiratele Arabe Unite cu invingatorul dintre germanul Rainer Schuettler, care in sferturi l-a depasit pe compatriotul sau Bjorn Phau (câstigator la Dubai in fata lui Andre Agassi), si spaniolul Rafael Nadal, meci care s-a disputat dupa inchiderea editiei.


Ibericul, al doilea in clasamentul ATP si cap de serie numarul 2, a trecut in sferturi de britanicul Tim Henman, dupa un prim set echilibrat, decis la tie-break, pe care Nadal l-a câstigat cu 7-1, si un al doilea in care spaniolul s-a dezlantuit, pierzând doar un game.

Exit mobile version