Acasă Sport „Am refuzat sa antrenez nationala Turciei!“

„Am refuzat sa antrenez nationala Turciei!“

Tehnicianul român a spus ca turcii au obiceiul sa nu-si respecte contractele, dezvaluind ca gruparile Galatasaray si Besiktas i-au ramas datoare. 


Tehnicianul român al echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a dezvaluit ca a primit o oferta din partea Federatiei Turce de Fotbal de a prelua conducerea tehnica a reprezentativei acestei tari, dar a refuzat-o.


„Am primit o oferta din partea Federatiei Turce de Fotbal, insa nu puteam sa o accept. Am un contract cu Sahtior Donetk. Poate ca unii nu imi respecta contractul, insa cred ca ar trebui sa fie respectat“, a spus Lucescu.


„Il Luce“ a acuzat cluburile Galatasaray si Besiktas ca nu i-au respectat contractele, care erau inca in vigoare când a plecat de la aceste grupari. „In Turcia exista aceasta problema a nerespectarii contractelor. Am plecat de la Besiktas când mai aveam doi ani de contract. Cu banii pe un an am cerut sa se refaca stadionul. As fi putut cere cel putin acesti bani, salariul pe un sezon“, a spus Lucescu.


Fenerbahce nu l-a ofertat pe „Il Luce“


Mircea Lucescu a precizat ca, in ciuda informatiile aparute in presa turca, referitoare la o eventuala venire a sa la Fenerbahce, nu a primit o oferta oficiala de la aceasta grupare. „Nu am primit o oferta oficiala de la Fenerbahce. Oricum, eu respect clubul Sahtior si nu as fi putut sa plec de la aceasta grupare imediat. Dar sunt sigur ca daca as ajunge la Fenerbahce as fi foarte iubit“, a opinat Lucescu.


Mircea Lucescu a declarat ca a petrecut cea mai frumoasa perioada din cariera in Turcia. „Am avut un parcurs bun in cupele europene cu Galatasaray si cu Besiktas. Am vazut ca in Turcia sunt foarte important si sunt apreciat. Istanbulul este cel mai frumos oras din lume. Are un caracter cosmopolit“, a spus „Il Luce“.


Referindu-se la manifestarile de rasism de la meciurile din Europa si, in special, la tratamentul la care a fost supus Eto’o la Zaragoza, Lucescu a spus ca atacantul camerunez ar fi trebuit sa paraseasca stadionul „La Romareda“ pentru a da un exemplu. „Rasismul a ajuns la un nivel periculos. Eto’o a procedat foarte bine când a dorit sa paraseasca terenul. Eu cred ca ar fi trebuit sa iasa de pe teren. Daca ar fi iesit, si coechipierii sai ar fi parasit terenul, in semn de solidariate. A fi fost un exemplu pentru Europa“, a spus Mircea Lucescu.


Lucescu accepta schimbul Pancu – Tolga


Presa turca de ieri a informat ca presedintele clubului Besiktas, Yildirim Demiroren, i-a propus antrenorului echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, un schimb Tolga Seyhan – Daniel Pancu, iar tehnicianul român si-a dat deja acordul.


„Presedintele Yildirim Demiroren i l-a cerut lui Lucescu pe Tolga, propunându-l la schimb pe Pancu. Lucescu a spus ca este de acord“, a scris cotidianul Fanatik, care a amintit ca Daniel Pancu evolueaza pâna in vara la Rapid Bucuresti, sub forma de imprumut. Potrivit jurnalului turc, Mircea Lucescu a spus ca va face tot ce va putea pentru ca acest schimb de jucatori sa aiba loc.


Lucescu l-a imprumutat pe Barcauan


Mircea Lucescu a hotarât in aceasta iarna ca fundasul echipei Sahtior, Cosmin Barcauan, sa fie imprumutat pâna la vara la Dinamo Bucuresti. „Mi-as fi dorit sa ramân la Sahtior, dar pentru mine conteaza foarte mult sa joc. Din vara ma intorc la Donetk“, a spus Barcauan.

Exit mobile version