Acasă Sport Eto’o a fost tinta rasistilor din Zaragoza

Eto’o a fost tinta rasistilor din Zaragoza

In meciul de pe „La Romareda“, sustinatori ai echipei gazda au inceput sa imite strigatele de maimuta de câte ori atacantul camerunez al Barcelonei atingea balonul.


Lidera campionatului Spaniei, FC Barcelona, a invins sâmbata seara, in deplasare, cu scorul de 2-0, formatia Real Zaragoza, in cadrul etapei a 25-a a Primerei Division. Brazilianul Ronaldinho a deschis scorul in minutul 78, dintr-un penalti dictat de arbitru pentru un hent comis pe linia portii de mijlocasul Albert Celades. Jucatorul gazdelor a primit si cartonas rosu la faza respectiva. Patru minute mai târziu, suedezul Henrik Larsson, intrat pe teren in repriza a doua in locul lui Messi, a stabilit scorul final.


„Jungla“ din tribune


Partida de la Zaragoza, care s-a disputat pe stadionul „La Romareda“, a fost umbrita de scandarile rasiste ale unei parti a publicului la adresa atacantului camerunez al echipei FC Barcelona, Samuel Eto’o, care a vrut sa paraseasca terenul. In minutul 76 al meciului, sustinatori ai echipei gazda au inceput sa imite strigatele de maimuta, avându-l ca tinta pe Eto’o. Fotbalistul l-a aratat atunci cu degetul pe fundasul brazilian al formatiei Real Zaragoza, Alvaro, care este metis. Apoi, jucatorul camerunez a decis sa paraseasca terenul. „Ma opresc“, se putea citi pe buzele fotbalistului.


Arbitrul Victor Esquinas Torres a solicitat mai intâi unui oficial de la Zaragoza sa ceara suporterilor, prin intermediul crainicului stadionului, sa nu mai scandeze si sa nu mai lanseze obiecte in teren. Jucatorul camerunez a inceput apoi sa se indrepte in directia vestiarelor, fiind urmat de adversari precum Alvaro si Cesar, care incercau sa-l calmeze, dar si de Ronaldinho si de arbitrul meciului. Vazând ca jucatorul nu se calmeaza, secundul Henk Ten Cate si antrenorul Frank Rijkaard, cu permisiunea arbitrului, au intrat in teren pentru a discuta cu jucatorul camerunez. Dupa acest moment, presiunea asupra lui Eto’o a crescut, tot mai multi spectatori strigând la adresa sa, desi la statia de amplificare a stadionului s-a putut auzi: „Pentru binele clubului Real Zaragoza, va rugam sa nu mai aruncati cu obiecte in teren si sa nu mai folositi expresii jignitoare“.


Celelalte rezultate


Ocupanta locului secund, Valencia, nu a reusit decât o remiza pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa românilor Contra si Craioveanu, Getafe. Navarro a deschis scorul in minutul 77, iar Getafe a reusit sa egaleze cu doua minute inainte de final, prin Nano. Contra a jucat tot meciul pentru Getafe, in timp ce Craioveanu nu a fost convocat pentru aceasta partida. In urma acestui rezultat, Valencia a ramas pe pozitia a doua, insa este la opt puncte distanta de lidera Barcelona.


Real Madrid a pierdut, cu 2-1, partida disputata in deplasare cu Mallorca. „Galacticii“ au deschis scorul in minutul 31, prin Sergio Ramos, insa au primit apoi doua goluri de la Pisculichi (’55-penalti) si J. Arango (’81).


Betis Sevilla, adversara Stelei in optimile Cupei UEFA, a invins pe teren propriu, cu 2-0, pe Real Sociedad, gratie golurilor inscrise de Dani (’32) si Robert (’90).


In celelalte partide disputate in runda a 25-a a Primerei Division s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Atletico Madrid – Malaga 5-0 (Torres ‘5, ‘9, Rodriguez ’39, Valera ’67, ’90+1), Celta Vigo – Cadiz 2-0 (Contreras ’38, Silva ’73), Espanyol Barcelona – FC Sevilla 5-0 (Fredson ‘5, Zabaleta ’47, Luis Garcia ’53, ’56, ’67-penalti), Athletic Bilbao – Villarreal 1-1 (Aduritz ’42 / Forlan ’44), Deportivo Alaves – Racing Santander 2-2 (Nene ’20, Aloisi ’35 / Pinilla ’27-penalti, W. Dalmat ’73) si Osasuna – Deportivo 1-2 (Romeo ’42 / Sergio ’50, Tristan ’72).


O insulta la adresa fotbalului


Presa spaniola a apreciat drept „scandaloase“ insultele care l-au vizat pe atacantul echipei FC Barcelona, Samuel Eto’o, in timpul meciului cu Real Zaragoza. „O insulta la adresa fotbalului“, a titrat duminica Marca, in timp ce alt jurnal din Madrid, AS, blameaza acest nou „scandal“ de la Zaragoza, unde Eto’o a mai fost insultat si in urma cu un an.


Clubul FC Barcelona a reamintit duminica, pe site-ul sau oficial, ca „La Romareda“, stadionul formatiei Real Zaragoza, nu este singurul in care Eto’o este insultat, citând in acest sens si arena gruparii Getafe. Real Zaragoza a fost amendata cu 600 de euro in urma cu un an pentru insultele la adresa lui Eto’o, iar de aceasta data risca o sanctiune mai severa.

Exit mobile version