24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga ia lectii de la Zaccheroni

Stinga ia lectii de la Zaccheroni

Antrenamentul de astazi al Universitatii va fi condus de secundul Daniel Mogosanu, Ovidiu Stinga aflându-se la Bucuresti, la intâlnirea antrenorilor din Diviziile A si B.


Casa Fotbalului din Bucuresti gazduieste astazi intâlnirea tuturor antrenorilor echipelor din Diviziile A si B, fiind vorba de o actiune organizata de Scoala Federala de Antrenori, una de perfectionare pentru reinnoirea licentei PRO. Conform celor afirmate de Mircea Radulescu, directorul Scolii Federale de Antrenori de pe lânga FRF, la aceasta actiune vor participa reprezentanti ai FRF si LPF, membrii Comisiei Tehnice, iar invitatul de marca este cunoscutul antrenor italian Alberto Zaccheroni.


Acesta va sustine tema „Relatia joc – antrenament prin experienta fotbalului din Italia“, dupa care Mircea Radulescu, presedintele Comisiei Tehnice, va prezenta câteva date statistice comparative si exemplificari video cu privire la modul in care s-au marcat golurile in Cupa UEFA 2004/2005, cât si in turul campionatului Diviziei A, editia 2005/2006.


Zaccheroni nu are angajament


Tehnicianul prezent astazi la Casa Fotbalului, Alberto Zaccheroni, acum liber de contract, a fost ultima oara antrenorul lui Inter Milano. Desi a calificat-o pe Inter in Liga Campionilor, Zaccheroni a fost inlocuit cu Mancini. Cariera lui de antrenor in Italia in ultimii ani poate fi considerata, intr-un fel, o… telenovela.


Dupa câteva experiente la echipe din divizii inferioare, a „urcat“ in serie B, pregatind pe Venezia si Bologna, apoi a preluat, in 1995, pe Udinese, pe care a antrenat-o timp de trei sezoane si a dus-o, in premiera, in Cupa UEFA. A fost numit antrenor la titrata AC Milan, formatie cu care a câstigat titlul in 1999, anul centenarului clubului. In sezonul urmator a fost demis de Berlusconi in direct la TV!


Magnatul si politicianul italian, in prezent primul-ministru al Italiei, nu a agreat eliminarea Milanului din Champions League, cât si sistemul de joc al lui Zaccheroni, 3-4-3. Dupa câteva luni, a fost chemat la Lazio sa-l inlocuiasca pe Dino Zoff, dar, in ciuda faptului ca a dus echipa in Cupa UEFA, a fost demis si inlocuit cu Roberto Mancini.


Cum spuneam, in sezonul 2003/2004, Inter l-a angajat in locul lui Hector Cuper. Desi nerazzurri, cu Zaccheroni antrenor, au participat in Liga Campionilor, povestea de la Lazio s-a repetat si „Zacc“ a fost inlocuit tot cu… Mancini!


Studentul Stinga, coleg cu Plesan si Curteanu


La reunirea de astazi participa si antrenorul Universitatii, Ovidiu Stinga. Acesta este student in ultimul an (IV) la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova, coleg, printre altii, cu Mihaita Plesan (Poli Timisoara), Madalin Murgan (FC Arges), Romulus Miclea (Poli Iasi) si Paul Curteanu (Universitatea). Ei isi vor da licenta in aceasta vara la facultatea amintita din Banie.


Din vara anului trecut, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova este inscris la masterat Gica Popescu, la specializarea management in sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS