Acasă Sport Messi(a) de pe „Stamford Bridge“

Messi(a) de pe „Stamford Bridge“

Lionel Messi a facut ce a vrut cu elevii arogantului Jose Mourinho. Chiar daca nu a marcat, noua stea a Argentinei a fost cheia victoriei catalane.


Primul act al finalei din optimi, cum a fost catalogata disputa dintre Chelsea si Barcelona, a oferit, asa cum era de asteptat, un spectacol inegalabil. Si asta in ciuda masurilor de precautie luate de Mourinho, arogantul antrenor al londonezilor copiind parca tehnica de lupta a voievozilor români. „Ze“ a transformat câmpul de batalie intr-o mocirla, in care, pe alocuri, picioarele jucatorilor intrau pâna la glezna. Numai asa bataiosii sai elevi ar fi putut compensa tehnica fina a lui Ronaldinho si compania. Degeaba! Catalanii au aratat ca se pot descurca si intr-o mlastina.


Barcelona a avut miercuri seara in teren, in persoana mijlocasului de 19 ani Lionel Messi, un adevarat lider. Un Mesia coborât pe pamânt. Argentinianul a facut ce a vrut cu „robotii“ arogantului Jose Mourinho, fiind artizanul victoriei catalanilor.


Messi a provocat eliminarea lui Del Horno, spaniolul având o intrare dura la tânarul sud-american, care tocmai il ridiculizase pe Robben, iar calculele lui Mourinho au fost date peste cap. Chelsea a rezistat insa bine pâna la pauza si chiar si-a pus in dificultate adversarii. A avut si noroc in final, arbitrul norvegian Hauge trecând cu vederea un hent in careu al lui Geremi.


Golurile au picat in partea secunda. A fost mai intâi un festival al autogolurilor. Motta a marcat pentru Chelsea in propria poarta, presat de Terry, capitanul albastrilor luându-si apoi „revansa“ si invingându-si coechipierul dintre buturi. Messi a lovit incheietura barelor, pentru ca finalul sa-i apartina lui Ronaldinho. Detinatorul „Balonului de Aur“ si-a etalat tehnica si pe o asemenea suprafata, de la el pornind faza golului victoriei Barcelonei, reusit de camerunezul Eto’o, cu o superba lovitura de cap.


Daca sezonul trecut Chelsea elimina Barca in optimi, dupa un fabulos 4-2 acasa, in retur, de data aceasta catalanii sunt favoriti la calificarea in sferturi.


Mourinho: „Messi este un trisor“


Desi invins, Jose Mourinho nu si-a pierdut din aroganta. Tehnicianul portughez l-a atacat la finalul partidei pe Lionel Messi, catalogându-l drept un trisor, care ar fi trebuit eliminat. „Cum se spune la «a trisa» in catalana? Barcelona este un oras cultural, cu multe teatre importante, iar acest baiat a invatat foarte bine sa joace teatru. El sare si provoaca acel contact cu Del Horno, iar arbitrul acorda pentru aceasta un cartonas rosu“, a afirmat Mourinho.


„Merita oare sa mergem la Barcelona pentru mansa secunda? Daca nu merita, atunci voi trimite echipa a doua pe «Nou Camp» si ii voi tine pe jucatorii mei cei mai importanti aici, ca sa se concentreze pentru campionatul intern si Cupa Angliei“, a adaugat antrenorul londonezilor.

Exit mobile version