Acasă Sport Rusii, fara rivali

Rusii, fara rivali

Câstigatori in probele de dans, perechi, si patinaj artistic masculin, sportivii din Rusia mai trebuie sa obtina aurul la feminin pentru a deveni regii acestei competitii.


Campionii mondiali en-titre, rusii Tatiana Navka si Roman Kostomarov (foto), au câstigat luni seara, pe patinoarul de la Palavela, medalia de aur in proba de dans a concursului de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Torino, cu un total de 200,64 puncte. Medaliile de argint au revenit americanilor Tanith Belbin/Benjamin Agosto (196,06 puncte), iar cele de bronz ucrainenilor Elena Grusina/Ruslan Goncearov (195,85 puncte).


Favoritii publicului torinez, italienii Barbara Fusar-Poli si Maurizio Margaglio, au terminat concursul pe locul sase, fiind depasiti de francezii Isabelle Delobel/Olivier Schoenfelder (194,28 puncte) si bulgarii Albena Denkova/Maxim Staviski (189,53 puncte).


Campionii olimpici Tatiana Navka (30 de ani) si Roman Kostomarov (29 de ani) sunt dublu campioni mondiali (2004 si 2005) si triplu campioni europeni (2004, 2005, 2006).


Cu accest succes, rusii, deja câstigatori la perechi (Tatiana Totmianina si Maxim Marinin) si la masculin (Evgheni Plusenko), sunt la un pas de a deveni regii concursului de patinaj artistic, inaintea ultimei probe, cea feminina. Aceasta a debutat aseara, cu programul scurt, si se va incheia mâine, cu programul liber, iar mare favorita este rusoaica Irina Slutkaia.


Alte medalii cucerite


Slalom urias masculin: Aur: Benjamin Raich (Austria); Argint: Joel Chenal (Franta); Bronz: Hermann Maier (Austria).


Super-G feminin: Aur: Michaela Dorfmeister (Austria); Argint: Janica Kostelic (Croatia); Bronz: Alexandra Meissnitzer (Austria).


Sarituri cu schiurile pe echipe: Aur: Austria; Argint: Finlanda; Bronz: Norvegia.


Biatlon, stafeta 4×7,5 km: Aur: Germania; Argint: Rusia; Bronz: Franta.

Exit mobile version