16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Judecatoare din Novaci, cercetata de Parchet


Un magistrat de la Judecatoria Novaci-Gorj este cercetat de Parchetul Curtii de Apel Craiova, pentru ca ar fi modificat o hotarâre judecatoreasca. Judecatoarea Sofia Tâmplaru a fost reclamata pentru ca a modificat minuta unei hotarâri, dupa ce a observat ca exista neconcordante intre sumele pe care le mentionase chiar ea, sume trecute când in lei vechi, când in lei noi. Minuta cu pricina a ajuns la Parchetul de pe lânga Judecatoria Novaci, care a trimis dosarul procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, pentru a se pronunta asupra faptei judecatoarei si pentru a stabili daca se impune sau nu sanctionarea penala a acesteia. (A.D.)


Angajat al Electroputere, prins de jandarmi


O patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj a surprins marti, in jurul orei 15.00, un individ care incerca sa iasa din incinta uzinei Electroputere Craiova. Nu pe poarta, cum ar fi fost normal, ci sarind gardul. Respectivul – identificat de jandarmi drept Daniel Tuica, de 22 de ani, din Craiova – a recunoscut ca este angajat al uzinei Electroputere si ca isi facuse la serviciu, din materialele avute la dispozitie acolo, o toba de esapament pentru Dacia, in valoare de circa 800.000 de lei vechi, pe care incerca s-o scoata din uzina. Patrula de jandarmi i-a intocmit lui Tuica actele premergatoare pentru savârsirea infractiunii de furt. (A.D.)


Baut la volan


Florian Stroe, de 39 de ani, din comuna doljeana Daneti, s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Marti dupa-amiaza, in jurul orei 15.30, Stroe a fost depistat de agentii formatiunii de politie rutiera din cadrul Politiei orasului Bechet conducând un autoturism Ford Escort in comuna Mârsani. Dupa ce l-au tras pe dreapta si l-au rugat sa sufle in etilotest, politistii au constatat ca soferul avea o concentratie de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat. Drept urmare, l-au condus la spital pentru a-i recolta sânge in vederea stabilirii cu certitudine a alcoolemiei, apoi i-au intocmit dosar penal. (A.D.)


Taximetristii, amendati


Serviciul Politiei Rutiere, in colaborare cu reprezentantii Primariei Craiova, ARR si RAR, au desfasurat marti o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse de taxiuri. Cu aceasta ocazie au fost controlate 308 autovehicule, dintre care 276 de taxiuri, si aplicate 78 de sanctiuni, majoritatea taximetristilor, in valoare totala de 3.705 RON. Din totalul amenzilor date, doua a fost aplicate pentru defectiuni tehnice, opt pentru opriri sau stationari neregulamentare si sase pentru nefolosirea centurii de siguranta. Cele mai multe sanctiuni, 35, au fost date pentru lipsa atestatului necesar practicarii taximetriei. (A.M.)


Tentativa de sinucidere


Ioana Florescu, de 64 de ani, din Craiova, s-a aruncat ieri, in jurul orei 13.00, de la etajul intâi al blocului 18 din cartierul Craiovita Noua. Batrâna locuieste la etajul patru si, se pare, a coborât trei etaje, dupa care a deschis geamul de pe casa scarii, s-a urcat pe un scaun si a sarit. „De batrâna are grija fiul ei, dar acesta lucreaza pâna seara. Ioana a luat azi (ieri – n.r.) un scaun, s-a urcat pe el, a deschis fereastra si a sarit in curtea blocului, pe pamânt. Ea are aceste iesiri de când sotul ei a disparut de acasa, in 2003, si l-au gasit mort intr-un canal. A mai incercat sa dea drumul la gaze si chiar sa se taie“, a declarat Mioara Nicu, seful de scara al blocului 18. Ioana Florescu a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova si internata in Reanimare. Femeia a suferit o fractura de coloana, de femur si multiple leziuni. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS