12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe batu Inter... Baku

Ne batu Inter… Baku

Universitatea – Inter Baku 0-1


A marcat: Idahor (’71).


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Stavaru, Mitchell – Dananae, D. Stoica, Fritea, Velcovici – A. Ionescu, Clark – Orac. Antrenor: Ovidiu Stinga. Au mai jucat: Lung jr., Neagoe, Saceanu, Preda, Fl. Costea, Al. Costea, Stemat, Curteanu, Covalenco.


Inter Baku: Forhat – Zagorat, Cotov, Leven – Makoski, Suleap, Baksheiv, Saiadav, Poladev – Alijev, Idahor. Antrenor: Anatoli Dimitrievici. Au mai jucat: Abasev, Mamedov, Ismailov.


Au arbitrat: S. Yuri – Y. Vaks, E. Aranovskiy.


Cartonase galbene: Velcovici / Zagorat, Saiadav.


Universitatea a inceput bine partida si, dupa zece minute de tatonare, Orac a dat tonul in atacul alb-albastru, fiind foarte aproape de a deschide scorul, insa portarul Forhat nu s-a lasat pacalit de executia jucatorului. Replica azerilor nu s-a lasat deloc asteptata, la doar trei minute, fostul atacant al lui Dinamo Kiev, Idahor, punându-l la incercare pe Mircea Bornescu cu un sut din intoarcere de la marginea careului de 16 metri. In continuare s-a jucat pe contre, fiecare echipa incercând sa puna stapânire pe joc. Cele doua defensive s-au achitat bine de sarcinile de joc.


Oltenii au cerut de doua ori penalti


In minutul 20 al intâlnirii s-a produs cea mai controversata faza a meciului. Velcovici a patruns in careu, a depasit un adversar, dupa care a fost faultat de Zagorat. Centralul ucrainean a fluierat, insa, spre surprinderea tuturor, a mutat balonul in marginea careului mare, apoi i-a acordat cartonasul galben mijlocasului craiovean pentru proteste.


Lovitura libera executata de Dorel Stoica nu si-a gasit tinta. Tot Stoica a ratat cinci minute mai târziu o noua lovitura libera de la marginea careului mare. O faza asemanatoare cu cea a lui Velcovici s-a petrecut si in minutul 40, atunci când Dananae a scapat singur spre poarta si a fost faultat clar, insa jocul a fost lasat sa curga, protestele oltenilor nefiind auzite de centralul Yuri. Mitchell nu a finalizat din sase metri, mingea expediata de acesta ajungând in bratele goal-keeper-ului advers. Inter Baku a replicat in doua rânduri prin Idahor si Alijev, Bornescu anticipând foarte bine intentiile atacantilor azeri.


Lovitura lui Idahor


La reluare, Ovidiu Stinga a dorit sa incerce si tinerele sperante, fapt care s-a soldat cu retragerea Universitatii in propria jumatate de teren, pentru ca fratii Costea, Covalenco, Curteanu si Stemat nu au reusit sa-si indeplineasca sarcinile. Baloanele au ajuns destul de greu in careul advers, pasele gresite au fost numeroase, in timp ce apetitul ofensiv al azerilor a crescut simtitor. Practic, in partea secunda, Universitatea nu a contat in atac, pentru ca mijlocasii craioveni au fost blocati foarte bine, iar zvâcnirile lui Florin Costea si Laurentiu Preda au fost in zadar, in careu nefiind nimeni pentru a finaliza. Inter Baku a pus stapânire pe joc si presingul prelungit la poarta lui Silviu Lung jr. a dat roade in minutul 71 al intâlnirii. Lovitura decisiva a fost primita de la Idahor, care a reluat impecabil cu capul o centrare de la Abasev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU