14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona a ratat primul obiectiv

Barcelona a ratat primul obiectiv

Fotbalul practicat de Ronaldinho si compania, venit parca de pe alta planeta, nu a fost de ajuns pentru ca Barcelona sa se califice in semifinalele Cupei Spaniei. Cea care i-a adus cu picioarele pe pamânt pe „extraterestri“ a fost Real Zaragoza, care, dupa ce a intrerupt seria de 18 victorii consecutive ale catalanilor, i-a si eliminat din cea de-a doua competitie a Spaniei. Lidera de necontestat din Primera Division a fost invinsa in mansa tur a sferturilor de finala cu 4-2, dupa ce a primit trei goluri in patru minute, pentru ca miercuri seara, in returul de pe „Nou Camp“, elevii lui Frank Rijkaard (foto) sa câstige doar cu 2-1.


Totul a pornit de la eliminarea lui Ronaldinho (’39), care a avut o interventie dura la mijlocasul Ruben Cani. Ramasa in inferioritate si fara „creierul“ sau, Barcelona nu a putut intoarce rezultatul din tur. Argentinianul Messi a deschis scorul, marcând al treilea sau gol pentru Barca in ultimele doua meciuri (’43), dar Oscar a egalat in minutul 60. Reusita suedezului Larsson, din minutele de prelungire, nu i-a mai ajutat pe catalani, care au parasit competitia, ratând astfel un prim obiectiv.


Rijkaard nu este suparat


In ciuda esecului echipei sale, Frank Rijkaard, antrenorul Barcelonei, si-a laudat elevii. Desi a ratat o confruntare cu Real Madrid, in semifinalele Cupei Spaniei, tehnicianul olandez crede ca Barca are de câstigat in perspectiva meciului cu Chelsea, din optimile de finala ale Ligii Campionilor.


Catalanii joaca prima mansa cu londonezii pe 22 februarie, in timp ce semifinalele Cupei au loc pe 8 si 15 februarie. „Acum vom avea mai mult timp sa ne pregatim foarte bine pentru a da piept cu Chelsea“, a spus Rijkaard.


„A fost un meci dificil, dar jucatorii au aratat un angajament si o buna pregatire fizica, ceea ce este bine pentru viitor. Evident, am pierdut calificarea in mare parte dupa meciul tur. Al patrulea lor gol a contat foarte mult“, a adaugat olandezul.


Intr-un alt joc din aceasta faza a competitiei, Valencia si Deportivo La Coruna au terminat la egalitate, 1-1 (Villa ’44 / Victor ’69). Invingatoare in tur cu 1-0, Deportivo s-a calificat in semifinalele Cupei Spaniei, unde va intâlni pe Espanyol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS