10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportViata grea pentru juveti

Viata grea pentru juveti

Tehnicianul Universitatii vrea ca elevii sai sa-si depaseasca performantele fizice.


Daca la inceputul cantonamentului din Cipru, Ovidiu Stinga nu a dorit altceva decât sa-si readuca elevii la forma fizica de la sfârsitul turului de campionat, acum, când a realizat ce si-a propus, olandezul tinde spre depasirea performantelor fizice anterioare. Asa se face ca a renuntat la antrenamentele comprimate, care au crescut treptat de la o ora, la o ora si jumatate, atât cât prevede o sedinta de pregatire normala. Acest fapt a condus inevitabil la marirea densitatii, intensitatii si, nu in ultimul rând, a tonusului muscular, fapt realizat si cu ajutorul salii de forta din complexul sportiv al hotelului Episkopiana. Prea multe elemente noi fata de inceputul acestui cantonament nu au aparut, doar ca olandezul le-a dozat altfel si a creat o varietate de exercitii, combinând elementele din scoala alergarii, cu cele specifice sportului rege.


Mingea, doar un element recreativ


Tematica antrenamentelor, impusa de Ovidiu Stinga, este simplista, nu a iesit din tipar fata de pregatirea din tara, adica forta dimineata si tactica dupa-amiaza.


La antrenamentul de la ora 9.30, antrenorul craiovean apeleaza foarte mult la toate tipurile de alergari (lansate, in regim de viteza etc.), circuite de exercitii, in general fara minge, si mult stretching, exercitii la care se lucreaza cu foarte mare atentie, pentru ca alb-albastrii sunt predispusi intinderilor musculare si chiar rupturilor. Mingea isi face aparitia foarte rar la antrenamentul de dimineata, jonglarile regasindu-se doar in pauza dintre elementele de efort, in timp ce miutele sunt rare si numai la sfârsitul lectiei.


Spre deosebire de prima sedinta a zilei, antrenamentul de la ora 15.30 este presarat cu exercitii pentru imbunatatirea tehnicii, coroborate cu schemele de joc, pe care Stinga doreste sa le impregneze in jocul Universitatii in returul acestui sezon competitional. De asemenea, sunt nelipsite alergarile, circuitele cu mingea, miutele (cinci contra doi sau patru contra doi), si jocurile scoala, menite sa imbunatateasca relatiile de joc.


Alb-albastrii trag de fiare


Intre antrenamente, sau chiar in timpul liber, jucatorii Stiintei se delecteaza in sala de forta, si aici nu intra numai cei din categoria celor care trebuie sa faca recuperarea fizica, ci si cei care o fac din placere. Ieri, spre exemplu, Florin Costea, Roy Covalenco si Ryan Lee Clark, care beneficiaza de atentia lui Ovidiu Blendea in ceea ce priveste recuperarea fizica, au fost acompaniati in sala de forta a hotelului Episkopiana de Madalin Ciuca, Andrei Ionescu si Gabriel Velcovici, care s-au luptat din greu cu ganterele, halterele si aparatele de ultima generatie.


Hobby-urile juvetilor sunt variate si la aceasta categorie intra foarte multi titulari, Mircea Bornescu fiind tare incântat de jacuzi, piscina acoperita si de sauna, la fel sI Josh Michell sau Robert Saceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS