11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte stiri

Caravana actelor de identitate


Pentru a veni in sprijinul cetatenilor din mediul rural, care din diferite motive nu se pot prezenta la Serviciile Publice Comunitare de Evidenta a Persoanelor, in scopul punerii acestora in legalitate cu acte de identitate, Consiliul Judetean Dolj, prin Directia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor, va desfasura actiuni de primire a cererilor de eliberare acte de identitate, direct in localitatile in care nu exista Servicii de evidenta a persoanelor, astfel: Malu Mare si Teasc, pe 2.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00; Farcas si Talpas, pe 7.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00; Ghercesti si Pielesti, pe 9.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00; Murgasi si Bulzesti, pe 14.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00; Castranova si Apele Vii, pe 16.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00; Goiesti si Melinesti, pe 21.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00; Plesoi si Brabova, pe 23.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00; Sopot si Gogosu, pe 28.02.2006, ora 9.00, respectiv 12.00.


Informatii suplimentare se pot obtine la sediile primariilor si posturilor de politie. Cetatenii cu obligatii pe linie de acte de identitate, pot folosi aceasta oportunitate, prezentându-se in vederea punerii in legalitate la data si ora mentionate mai sus.


Ziua Mondiala a Zonelor Umede


2 februarie este declarata Ziua Mondiala a Zonelor Umede. Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Craiova a realizat cu acest prilej un raport al zonelor care includ suprafete de teren in care apa joaca un rol primordial, din Regiunea Sud-Vest Oltenia. „In aceste zone se dezvolta o flora si o fauna specifice, care solicita un sol umed, cu acumulari temporare de apa, namol, balti. La nivelul Regiunii Olteniei exista nenumarate zone protejate natural. In Dolj am putea aminti aria Ciuperceni Desa din Lunca Dunarii, alaturi de zona umeda Bistret-Dunareni, care sunt propuse chiar ca rezervatii naturale. In aceasta zona vietuiesc peste 140 de specii de pasari, fiind totodata un pasaj pentru pasari migratoare“, a mentionat Monica Mateescu, director executiv in cadrul Agentei Regionale pentru Protectia Mediului Craiova. Din cele mentionate de reprezentantii Agentiei, o importanta deosebita o au si zonele protejate Izvoarele Cernei din judetul Gorj, Gârla Mare-Salcia din judetul Mehedinti, Lacul Galcescu, judetul Vâlcea etc. (A.C.D.)


Taxe marite pentru „libera trecere“


Posesorii de autovehicule grele din Târgu Jiu trebuie sa plateasca incepând din aceasta luna taxe de „libera trecere“, intre 25 si 500 RON pe luna, in functie de gabaritul masinii. Un astfel de permis de libera trecere le permite acestora sa circule si pe strazile unde sunt indicatoare de limitare a tonajului. Persoanele care solicita astfel de permise sunt de regula cele care se ocupa de aprovizionarea magazinelor amplasate in zona centrala. Potrivit lui Adrian Popescu, inspector de specialitate in cadrul Primariei Târgu Jiu, numarul de cereri pentru astfel de permise este estimat la 150.(R.S.)


Lacul bazei de tratament Sacelu a inghetat


Lacul bazei de tratament de la Sacelu, Gorj, a inghetat saptamâna trecuta, pentru prima data in ultimii 20 de ani. Fenomenul i-a uimit atât pe cei care administreaza baza, cât si pe localnici. Satenii au declarat ca nu se asteptau ca lacul bogat in minerale, fosfati, potasiu si magneziu sa inghete la fel ca o balta. Conducerea bazei de tratament a dat vina pe ploile abundente de vara trecuta care ar mai fi diluat apa bogata in minerale a lacului. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS