17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii trag tare la antrenamente

Oltenii trag tare la antrenamente

Alb-albastrii au uitat cu usurinta de vacanta, concentrându-se asupra pregatirii, au reusit sa-si intre rapid in forma, imbunatatind din mers si relatiile de joc.


Chiar daca au beneficiat de o vacanta destul de lunga, fotbalistii Universitatii au demonstrat ca pot reveni la forma maxima destul de rapid, lucru consemnat in Cipru, unde juvetii au fost peste Apop Kirinas si Hajduk Kula, partenerele din amicale, din punct de vedere fizic. Inca un lucru notabil din tabara alb-albastra ar fi cel al modului de pregatire, constiinciozitatea si dorinta de afirmare fiind doi factori bifati de majoritatea juvetilor. Se pot adauga determinarea din timpul partidelor amicale, rautatea si, nu in ultimul rând, rabdarea cu care favoritii isi construiesc drumul spre buturile adverse.


Din pacate, gruparea din Banie a ramas in acelasi stadiu in ceea ce priveste numarul de ocazii irosite pe meci, in ciuda dorintelor vârfurilor, care fac tot posibilul sa-si multumeasca antrenorul si coechipierii.


Construiesc mult, domina, dar nu finalizeaza


La fel ca in partidele din turul campionatului, cu FC Sibiu, Unirea Urziceni sau Dacia Mioveni, in care ratarile monumentale au fost la mare pret, nici in perioada de pregatire din Cipru Ciuca si compania nu au iesit din tipar. Daca in meciul cu Apop Kirinas, grupare din prima liga cipriota, oltenii au irosit cinci-sase ocazii clare de gol, marcând o singura data, si in disputa cu Hajduk Kula atacantii Universitatii nu au izbutit sa scuture plasa lui Milosevici decât o data. Si atunci din intâmplare, pentru ca Josh Mitchell nu a dorit decât sa centreze, de restul s-a ocupat capitanul sârbilor, Oirka, din genunchiul caruia balonul s-a strecurat in poarta.


Cu toate acestea, rezultatul era cel just, pentru ca ostilitatile din teren au fost controlate de juveti. Cel putin in prima parte a jocului, când posesia balonului le-a fost favorabila, iar Ciuca si Orac, de doua ori, puteau produce prima modificare de scor.


In tot acest timp, partenerii de „joaca“ s-au multumit cu contraatacuri taioase si cu suturi de la distanta, stopate cu destula usurinta fie de defensiva craioveana, fie de portarul Mircea Bornescu.


Atacantii n-au scapat de ghinion


Schimbarile efectuate de Ovidiu Stinga, in linia atac, in partea secunda a meciului cu Hajduk Kula, au revigorat ofensiva Universitatii, insa fara sa se concretizeze ceva, pentru ca Alex Piturca si Florin Costea nu au reusit sa-si impuna „punctul de vedere“. Singura tresarire a oltenilor, in afara golului din minutul 57, a fost penaltiul obtinut de fiul selectionerului, dar ratat cu usurinta de cel mai bun om de pe teren, Dorel Stoica.


Si când toata lumea credea ca rezultatul era batut in cuie, in minutul 89 Dukanovic a prins un sut de zile mari, parada tânarului Mihai Neagoe fiind in zadar. Juvetii au parasit terenul scrâsnind din dinti, pentru ca pierdusera printre degete o victorie muncita, care putea aduce un plus de moral pentru lunga batalie care urmeaza.


Sârbii au jucat cu cinci internationali


In formatia introdusa pe teren de Dragan Becvalat au jucat cinci componenti ai selectionatei Serbiei-Muntenegru, insa evolutiile acestora nu au fost peste media echipei, probabil si din pricina abilitatilor defensivei alb-albastre. Trei dintre acestia, Oirka, Davidov si Stanic, sunt titulari in prima reprezentativa, in timp ce Radivojevic si Dojkic completeaza, de foarte mult timp, lotul pregatit de Ilija Petkovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU