10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDi Canio, robul fascismului

Di Canio, robul fascismului

Atacantul italian a fost amenintat cu excluderea din fotbal de catre presedintele FIFA, Sepp Blatter.


Atacantul italian Paolo Di Canio (foto), golgheterul formatiei Lazio Roma, a anuntat in urma cu câteva zile, la un post de radio din capitala Italiei, ca va renunta la salutul fascist pe care l-a adresat de câteva ori propriilor suporteri. Di Canio si-a motivat gestul prin faptul ca nu vrea ca Lazio sa sufere din cauza lui, adaugând insa ca va continua sa lupte pentru libertate prin alte mijloace.


„In timpul vacantei de Craciun, am avut timp sa reflectez si am hotarât sa pun binele clubului inaintea intereselor mele. Vreau sa evit sa mai fac astfel de gesturi in public, daca ele sunt catalogate de unii drept diabolice. Voi continua insa lupta pentru libertate prin alte mijloace, cu sprijinul avocatilor“, a spus jucatorul.


FIFA urmareste „cazul Di Canio“


Federatia Internationala de Fotbal Asociatie (FIFA) i-a avertizat pe reprezentantii fotbalului italian ca „va urmari cu atentie“ deciziile pe care Federatia Italiana (FIGC) le va lua in cazul atacantului echipei Lazio Roma, Paolo Di Canio.


„Noi, ca asociatie responsabila a fotbalului mondial, urmarim indeaproape acest caz“, a declarat un purtator de cuvânt al FIFA. Fotografiile facute in timpul mai multor meciuri, care au facut inconjurul lumii, arata foarte clar cum Di Canio imita salutul lui Benito Mussolini.


FIFA doreste ca deciziile in acest caz sa fie luate de forul italian. „Este vorba despre partide din Serie A, care depind de federatia italiana. Aceasta este cea care trebuie sa reactioneze“, a explicat purtatorul de cuvânt al FIFA.


Federatia italiana il protejeaza pe Di Canio


Federatia italiana a considerat ca atitudinea lui Di Canio „evoca regimul fascist al dictatorului Benito Mussolini, unul care promova discriminarea rasiala“, insa nu i-a aplicat atacantului decât câteva sanctiuni blânde.


Di Canio a fost suspendat un meci, dupa ce a imitat salutul in cursul partidei cu Juventus Torino (1-1), din cadrul turului campionatului italian. Pe 11 decembrie 2005, el i-a salutat in acelasi mod pe suporterii lui Lazio in cursul unui meci disputat la Livorno, si a primit ulterior o amenda, iar in martie 2005 a comis acelasi gest in cursul derbiului disputat cu AS Roma. Zilele trecute, Di Canio a fost amenintat de presedintele FIFA, Sepp Blatter, cu excluderea din fotbal pentru gesturile sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS