6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnimalele sunt mai bune decât oamenii!

Animalele sunt mai bune decât oamenii!

Mai multi conducatori ai Federatiei Sporturilor din „Ţara fiordurilor“ au primit amenintari cu moartea din partea aparatorilor drepturilor animalelor.


Federatia Sporturilor din Norvegia a primit mai multe amenintari cu moartea din partea unor persoane care protesteaza fata de folosirea blanii naturale in tinuta oficiala a delegatiei norvegiene pentru Jocurile Olimpice de iarna de la Torino (10-26 februarie).


„Noi tratam foarte serios acest gen de amenintari. Este trist ca persoane care se declara aparatoare ale drepturilor animalelor recurg la mijloace atât de irationale“, a spus presedintele Federatiei Sporturilor din Norvegia, Karl-Arne Johannessen.


Oficialul norvegian a precizat ca a primit doua mesaje telefonice de amenintare, adresate si altor angajati ai federatiei. Intr-unul dintre mesaje, destinatarul era amenintat ca va fi „jupuit de viu“.


„Animalele sunt jupuite de vii“


Aparatorii drepturilor animalelor au facut o campanie, in ultimele saptamâni, pentru ca autoritatile sportive din Norvegia sa retraga blanurile care alcatuiesc tinuta oficiala a sportivilor pentru JO de la Torino. Ţinuta oficiala a delegatiei norvegiene, in culori alb si rosu, cuprinde o gluga prevazuta pe margine cu blana, cel mai probabil de raton spalator din China.


„Avem sase ore de imagini filmate, care arata ca animalele cu blana sunt crescute in conditii abominabile in aceasta tara: sunt jupuite de vii, sunt omorâte intr-un mod foarte brutal, sunt crescute in custi minuscule“, a explicat Live Kleveland, un reprezentant al Aliantei norvegiene pentru protectia animalelor.


Probleme de etica


Presedintele Federatiei Sporturilor din Norvegia sustine ca organizatia pentru protectia animalelor nu poate dovedi ca blanurile folosite la costumele de prezentare provin de la animale crescute in acest mod. „Cel care acuza trebuie sa aduca probe pentru afirmatiile lui. Din partea noastra, vom continua sa anchetam originea blanurilor. Daca se dovedeste ca originea lor ridica probleme de etica, le vom retrage din tinuta oficiala“, a precizat Karl-Arne Johannessen.


Pâna la lamurirea situatiei, federatia norvegiana a lasat la alegerea sportivilor posibilitatea de a renunta la blana, aceasta fiind detasabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS