Stinga a scos „untul“ din alb-albastriDin dorinta de a recapata cât mai rapid conditia fizica, antrenorul Universitatii a marit doza de efort, antrenament la care alb-albastrii au raspuns foarte bine.

Inca de la inceputul pregatirilor din Cipru, Ovidiu Stinga a instaurat regula antrenamentelor fizice efectuate dimineata, in timp ce sedinta de dupa-amiaza a fost destinata schemelor tactice, asta in cazul in care nu era programat vreun meci de verificare.

Asa s-au desfasurat lucrurile si ieri, când, de la ora 9.30, fotbalistii Universitatii si-au primit portia de efort, de data aceasta lectia predata de „olandez“ fiind ceva mai dura ca de obicei. Tehnicianul craiovean a excelat in privinta dozarii efortului, dupa clasicele ture de alergari usoare, la care glumele si buna dispozitie nu au lipsit din „peisaj“. Au urmat exercitiile de stretching, care au avut rolul de a incalzi foarte bine ligamentele. Apoi, pe distante scurte, si-au facut aparitia elementele din scoala alergarii: pas sarit, pas saltat, alergare usoara cu rotiri de brate „inainte, inapoi si alternativ in ambele sensuri“, pas adaugat, pas incrucisat, joc de glezna „cu frecventa redusa la inceput, apoi cu amplificare treptata“, toate acestea fiind urmate de exercitii de respiratie si, din nou, stretching.

Doza de efort a fost marita

Ovidiu Stinga a apelat la un circuit de mare intensitate, repetat de doua ori, in care si-au facut aparitia alergarile lansate, mult „indragite“ de fotbalisti. Acestia au fost impartiti in doua grupe de câte zece, sprinturile desfasurându-se pe o distanta variabila de la 10 la 30 de metri. La inceput, „olandezul“ le-a impus elevilor sai o alergare usoara pe o distanta de cinci metri „pâna la primul jalon“, apoi, pe aceeasi distanta, alergare lansata, la finele careia „pe latimea miniterenului“ alergare usoara, intoarcerea in pozitia initiala, pastrând rigorile impuse anterior.


Acelasi lucru a fost efectuat pe o lungime dubla, si chiar tripla, singura modificare având loc la distanta de 30 de metri, unde alergarea usoara a fost inlocuita cu mersul de voie. Dupa exercitiile de respiratie si stretching care au urmat, juvetii s-au „delectat“, pe distante de 60, 80 si 100 de metri, cu alergari lansate combinate cu cele accelerate, sub supravegherea atenta a secundului Daniel Mogosanu.

Sedinta de pregatire nu a luat sfârsit pâna nu au fost efectuate si miutele bine cunoscute, acel cinci contra doi, pe o distanta destul de mica, dar care, spre deosebire de prima parte a antrenamentului, a fost pe placul juvetilor.

Portarii au avut „meniu“ separat

In timp ce jucatorii de câmp primeau cu „bratele deschise“ doza de efort prescrisa de antrenorul Stinga, portarii Mircea Bornescu, Silviu Lung junior si Mihai Neagoe au fost propriii lor stapâni. Acest lucru s-a datorat si faptului ca antrenorul „inchiriat“ din Cipru nu si-a mai facut aparitia, cu toate ca staff-ul alb-albastru era multumit de prestatiile sale. Absenta lui Dimos Levos a fost insa premeditata, oficialii olteni luând aceasta decizie din pricina partidei amicale, care urma sa aiba loc dupa-amiaza. Lucrurile vor intra insa in normalitate de astazi, când goal-keeper-ii Universitatii vor primi atentia cuvenita.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 31 ianuarie 2006

Local

» Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ ramâne inchisa
» Angajatii RAT Craiova au fiert un pic in suc propriu
» Scurte stiri
» Granita Craiovei, umflata din pix
» Camataru, stapânul lui Solomon!
» CDR Oltenia „a uitat“ sa aleaga sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala
» Primaria i-a „cuplat“ pe constructori cu sponsorii
» Balteanu, capturat din intâmplare
» Furt pe mâna cu paznicii

Dolj

» Asalt la pasapoarte

Sport

» Oltenii trag tare la antrenamente
» Costea are probleme cu tijele
» Stoica, dorit de sârbi
» Velcovici – „chior“
» Ovidiu Stinga este noul oracol din Banie
» Au reaparut problemele medicale
» Bornescu exerseaza in limba sârba
» Malaele si Adi Popescu, monitorizati de „Dulau“
» Minerul Matasari se pregateste la Olanesti
» Armata – FC Caracal
» Motrenii testeaza Dacia
» Nazismul i-a cucerit pe ultrasii italieni
» Di Canio, robul fascismului
» Co Adriaanse a fost atacat cu pietre
» Internationali turci, in vizorul mafiotilor
» Animalele sunt mai bune decât oamenii!
» „Nu suntem la teatru“
» Colegiul National „Carol I“ a câstigat faza municipala
» „Putem produce surpriza in SUA“

Bani & Afaceri

» Casele de amanet, la un pas de faliment
» Salarii mai mari in administratia publica
» Se cauta director pentru OSPA
» Adio spaga in vama
» Sindicalistii din Finante, in proces cu ministerul
» Prospetimea si eleganta noii generatii Mercedes
» Alfa Romeo Brera – Regina Frumusetii in 2005

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Reduceri la haine de iarna
» Lenjeria intima – intre perle si diamante
» Scurte stiri
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere
» Variante bicolore in amenajarea unui apartament
» Cum iti alegi patul asa dormi!
» Feriga, o planta ideala de apartament
» Ogarul afgan, un patruped delicat
» PESTE CU SOS TOMAT SI VINETE

Top