Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Oamenii vor trai, in medie, 125 de ani


Un imunolog francez sustine ca, in viitor, oamenii vor putea sa traiasca mult mai mult si vor putea sa isi conserve tineretea pentru o perioada mai lunga de timp. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, acestea sunt concluziile unui experiment realizat pe cobai, carora li s-a redus portia de mâncare cu 40 la suta, viata acestora prelungindu-se cu 50 la suta. Bazându-se pe o serie de descoperiri recente, imunologul francez Jean-Claude Ameisen afirma ca vârsta medie a oamenilor ar putea ajunge la 125 de ani, perioada maxima de viata fiind de 160 de ani. Imbatrânirea va fi astfel mult intârziata, indivizii traind mult mai mult, vor fi mai mult timp tineri si fertili, menopauza aparând cel mai devreme la 65 de ani.


Calugar tibetan – candidat la premiile Grammy


Un calugar tibetan se numara printre nominalizatii la editia viitoare a premiilor Grammy. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, este vorba de Gesge Ngawang Tashi Bapu, cunoscut mai bine sub numele Lama Tashi. Calugarul tibetan a fost nominalizat la categoria traditional world music. Albumul este o colectie de melodii budiste din satul Themband, in statul Arunchal Pradesh, din nordul Indiei. Calugarii tibetani de la Manastirea Sherabling au câstigat premiul Grammy in 2004.


Insulina inhalabila – in curând in Europa


Insulina, atât de necesara pentru tratamentul diabeticilor, va putea fi administrata in curând pe o alta cale, mult mai comoda decât neplacutele injectii. Un grup de mari firme farmaceutice din California a obtinut din partea autoritatilor medicale americane avizul pentru a scoate pe piata insulina inhalabila. Aceasta reprezinta un moment de cotitura pentru bolnavii de diabet, considera Umberto Valentini, presedintele Organizatiei Medicilor Diabetologi. „In Italia, va fi lansata in cel mult un an si va schimba viata pacientilor. Este prima alternativa la injectiile cu insulina, care au fost introduse pe piata in anii 30. Pâna acum au mai existat astfel de tentative de a administra insulina fara acul de la siringa, care ii insoteste pe diabetici, insa toate au esuat“, a spus specialistul italian.


Americanii au lansat papusa „Printesa Diana“


O companie din Statele Unite a lansat recent papusa „Printesa Diana“, pe fondul unei actiuni caritabile. Dupa cum informeaza Ananova, noua jucarie, considerata de cei mai multi britanici „de prost gust“, are 30,48 centimentri si spune 16 fraze, imitând vocea printesei de Wales. Printre aceste fraze se numara: „Vreau sa fiu printesa inimilor“ si „Vreau sa fac numai fapte bune“. Potrivit sursei citate, jucaria, comercializata la pretul de 18 lire sterline, a fost produsa in serie limitata, existând numai 10.000 astfel de papusi. Ananova mentioneazeaza ca producatorul „Time Capsule Toys“, din Texas, desi sustine ca se dedica „produselor de inalta calitate“, nici macar nu a trecut pe ambalaj titulatura corecta a Dianei, numind-o „printesa de Whales“.


Beyoncé – din nou regina topurilor


Cântareata Beyoncé ocupa primul loc in topurile americane stabilite de revista Billboard. Dupa cum informeaza site-ul musique.com, piesa sa „Check on it“, pe care o cânta in duet cu Slim Thug, a facut ca melodia „Grillz“ a lui Nelly sa coboare pe pozitia a doua. „Check on it“ este cel de-al treilea cântec al cântaretei care ajunge pe primul loc in top. Piesa „Crazy in love“ a ocupat prima pozitie in clasament timp de opt saptamâni, iar „Baby boy“ a stat pe aceasta pozitie noua saptamâni. Cântareata se concentreaza in prezent asupra carierei sale de actrita si a declarat ca nu se va intoarce in studioul de inregistrari decât dupa ce se vor termina filmarile pentru pelicula „Dreamgirls“.


Brad Pitt si Angelina Jolie se vor casatori pe Lacul Como


Brad Pitt si Angelina Jolie se vor casatori saptamâna viitoare intr-un hotel luxos de pe Lacul Como, situat in nordul Italiei, informeaza site-ul Ansalatina. Potrivit publicatiei britanice Sunday Express, cuplul, care s-a cunoscut in timpul filmarilor peliculei „Mr. and Mrs. Smith“, a decis sa-si uneasca destinele la hotelul de cinci stele Villa d’Este, la sugestia prietenului lor George Clooney, care detine aici o vila in valoare de opt milioane de euro. Potrivit publicatiei, la ceremonie vor asista doar câtiva prieteni apropiati. „Nu va fi o ceremonie grandioasa. Ambii au mai fost casatoriti si nu vor un eveniment fastuos“, a declarat o sursa apropiata cuplului. Pâna acum câteva saptamâni, cele doua vedete de la Hollywood au negat ca ar avea o relatie.

Exit mobile version