16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Rataram victoria

Universitatea – Hajduk Kula 1-1


• Au marcat: Oirka ’57-autogol Dukanovic ’89


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Dodd, Mitchell – Stemat, Saceanu, D. Stoica, Velcovici – A. Ionescu, Dina – Orac. Au mai jucat: Neagoe, Dananae, Fritea, Piturca, L. Preda, Curteanu, Fl. Costea, Al. Costea, Stavaru. Antrenor: Ovidiu Stinga.


Hajduk: Milosevic – Autio, Oirka, Dojkio, Davidov – Radivojevic, Stanic, U. Fejsa, Useni – Osmanovic, Valijevic. Au mai jucat: Sodio, Bulatovic, Mradovic, D. Fejsa, Vukovici, Bogio, Panovic, Jovanovic, Dukovic. Antrenor: Dragan Bekvalat.


• Au arbitrat: T. Busland (Anglia) – J. Duncanson (Anglia), B. Nicole (Scotia).


• Cartonas galben: Radivojevic.


Desi au fost foarte aproape de marirea avantajului, iar lucrurile decurgeau foarte bine, elevii lui Ovidiu Stinga nu au obtinut decât un rezultat de egalitate.


In cel de-al doilea test sustinut in Cipru, Universitatea a intâlnit o echipa bataioasa, cu jucatori bine claditi si bine organizati in teren. Hajduk Kula, alias FC Hihanduk, este ocupanta pozitiei a sasea in campionatul Serbiei, obiectivul elevilor lui Dragan Bekvalat fiind clasarea pe o pozitie care sa permita accederea in cupele europene. Cu toate acestea, juvetii nu s-au sfiit sa tinteasca o noua victorie, dupa ce s-au distrat cu cipriotii de la Apop Kirinas.


Dorinta sârbilor de a transa rezultatul in favoarea lor a fost observata inca din primele minute de joc, când Osmanovic a reluat cu capul de putin peste poarta lui Bornescu (‘4). Replica Universitatii nu s-a lasat asteptata, Ciuca fiind autorul unui sut violent de la 25 de metri, insa putin peste transversala lui Milosevic (’12). Orac a incercat apoi sa-si impuna punctul de vedere in doua-trei rânduri, insa atacantul craiovean nu si-a atins tinta nici macar o data.


Cea mai mare ocazie a primei parti a fost irosita de acelasi Daniel Orac, care a speculat o greseala a fundasului Oirka, dar, cu toate ca Milosevic a luftat in prima faza, nu a reusit sa-i fure mingea portarului sârb.


Schimbarile efectuate la pauza de cei doi tehnicieni au inviorat jocul. Universitatea a controlat centrul terenului, a atacat mult pe flancuri, insa defensiva celor de la Hajduk Kula s-a descurcat in fata lui Alex Piturca si Florin Costea. Alb-albastrii au reusit deschiderea scorului in minutul 57, când Josh Mitchell a aruncat o minge la bataie in afara careului advers, iar capitanul Oirka a deviat nefericit pe lânga propriul goal-keeper, iesit neinspirat din poarta.


Stoica a ratat un penalti


Haiduk Kula nu s-a resemnat si a incercat cartea contraatacurilor rapide, fara sorti de izbânda, pentru ca Radivojevic si Bogio au fost blocati de apararea olteana. In minutul 70, Radivojevic a scapat singur spre poarta, dar Bornescu s-a opus. Piturca a fost apoi cât pe ce sa dea lovitura de gratie, dar interventia lui Sodio s-a soldat cu o lovitura de pedeapsa. Penaltiul obtinut a fost insa irosit de Dorel Stoica (’82).


Si cum in fotbal ocaziile se razbuna, cu un singur minut inainte de final, Dukanovic a prins un sut de zile mari, de la 25 de metri, iar inlocuitorul lui Bornescu, Mihai Neagoe, nu a avut altceva de facut decât sa scoata mingea din plasa.


Universitatea a reusit per ansamblu un meci bun, cu destule realizari tehnice, insa nu a reusit sa se impuna din cauza superficialitatii cu care a abordat ultimele cinci minute de joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII