11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLobont a adus un punct Fiorentinei

Lobont a adus un punct Fiorentinei

Portarul român a avut o interventie miraculoasa la o faza in care Antonio Di Natale scapase singur spre poarta formatiei „viola“.


Goal-keeper-ul reprezentativei tricolore, Bogdan Lobont, a debutat duminica la noua sa echipa, AC Fiorentina, evoluând din minutul 56 al meciului disputat in deplasare, in compania formatiei Udinese, care s-a incheiat la egalitate, scor 0-0. In aceasta partida, care s-a jucat in cadrul etapei a 22-a a primei ligi italiene, Lobont a intrat pe teren in urma unei usoare accidentari a portarului Gianluca Berti, adus si el la Fiorentina in urma cu câteva zile, de la Empoli. Portarul român a avut o interventie miraculoasa la o faza in care Antonio Di Natale scapase singur spre poarta Fiorentinei.


Laudat de toata lumea


La finalul meciului de la Udine, Bogdan Lobont a declarat ca a avut mari emotii când a intrat pe teren. „Sunt fericit ca am debutat la Fiorentina, dar sunt trist pentru accidentarea lui Gianluca Berti. Când am intrat pe teren, am fost foarte emotionat, dar dupa aceea totul a fost bine“, a spus Lobont.


Portarul nationalei României a fost votat de suporterii Fiorentinei printre cei mai buni jucatori in meciul cu Udinese. Lobont a primit 27 de voturi din totalul de 97, fiind devansat doar de mijlocasul Marco Donadel, care a avut 37 de voturi.


Bogdan Lobont a fost laudat pentru evolutia din primul sau meci la Fiorentina. Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a afirmat ca „Lobont s-a comportat foarte bine“, in timp ce site-ul violanews.com l-a notat cu 6,5, apreciind ca internationalul român a avut un debut bun la noua sa echipa. La rândul sau, site-ul italiamedia.it a apreciat ca „violetii trebuie sa-i multumeasca lui Lobont, care, desi de putin timp pe teren, a salvat rezultatul cu o interventie miraculoasa la un sut al lui Di Natale“.


Codrea are alt antrenor


Runda a 22-a din Serie A a debutat sâmbata, când AC Milan a pierdut din nou teren in lupta pentru titlu, dupa ce a remizat acasa, cu Sampdoria Genova, scor 1-1 (Sevcenko ’13-penalti / Gasbarroni ’36). Milan a ramas pe pozitia a treia a clasamentului, insa are 12 puncte mai putin decât lidera Juventus.


Sâmbata seara s-a mai disputat partida Palermo – Siena, care s-a incheiat cu victoria oaspetilor, cu 3-1. Toate cele trei goluri ale „alb-negrilor“ au fost marcate de atacantul albanez Erjon Bogdani, in minutele 29, 57 si 66, in timp ce pentru sicilieni a inscris Denis Godeas (’68). La gazde, Paul Codrea nu a fost convocat pentru acest meci de antrenorul Luigi Del Neri. La finalul partidei din Sicilia, conducerea clubului Palermo a anuntat ca l-a demis pe antrenorul Del Neri, care a fost inlocuit de Giuseppe Papadopulo.


Duminica, Juventus a invins in deplasare pe Ascoli, cu 3-1, Trezeguet reusind „tripla“ (‘7, ’13, ’18), in timp ce pentru gazde a punctat Ferrante (’33). La Juventus, Adrian Mutu a intrat pe teren in minutul 78, in locul lui Mauro Camoranesi.


AS Roma merge din victorie in victorie, victima sa de duminica fiind Livorno, pe care a invins-o cu 3-0 (Totti ’31, ’41-penalti, Taddei ’62). La AS Roma, Cristian Chivu nu a evoluat, fiind accidentat.


In celelalte meciuri disputate in runda a 22-a din Serie A s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Chievo – Reggina 4-0 (Amauri ’47, ’88-penalti, Pellissier ’74, ’90+4), Empoli – Parma 1-2 (Tavano ’59-penalti / Marchionni ’44, Bresciano ’79), Messina – Cagliari 1-0 (Di Napoli ’88), Treviso – Lazio Roma 0-1 (Rocchi ’87), Lecce – Internazionale Milano 0-2 (Figo ’71, Stankovici ’90+3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS