17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTunisia si Guinea s-au calificat in sferturi

Tunisia si Guinea s-au calificat in sferturi

Reprezentativele Tunisiei si Guineei au obtinut joi seara calificarea in sferturile de finala ale Cupei Africii pe Natiuni, competitie care se desfasoara in Egipt. Tunisia a invins cu scorul de 2-0 selectionata Africii de Sud, pregatita de antrenorul român Ted Dumitru, in cadrul Grupei C.


Atacantul lui Toulouse, Francileudo Santos, a deschis scorul in minutul 32, iar Selim Bonachour, mijlocasul formatiei Vitoria Guimaraes, a stabilit scorul final in minutul 57. Partida s-a disputat la Alexandria si a fost urmarita de 10.000 de spectatori.


In urma acestei infrângeri, echipa Africii de Sud a pierdut orice sansa de a mai accede in faza urmatoare a competitiei.


Tot in cadrul Grupei C, Guinea a invins, la limita, cu 2-1, selectionata Zambiei, dupa ce a fost condusa cu 1-0. Elijah Tana a marcat pentru zambieni, dar mijlocasul Pascal Feinduono, legitimat la Saint-Etienne, a egalat in minutul 74 si a inscris golul victoriei si al calificarii in primul minut al prelungirilor dictate de arbitru, când a transformat o lovitura de la 11 metri.


Guinea a acumulat sase puncte, la fel ca si Tunisia, in timp ce celelalte doua echipe din grupa, Africa de Sud si Zambia, au ramas la „cota“ zero. Pe 30 ianuarie se vor juca meciurile Tunisia-Guinea si Zambia-Africa de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS