14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii mici vor intâlni Germania

Tricolorii mici vor intâlni Germania

România, care a fost repartizata in grupa J, va juca impotriva „panzerelor“, in deplasare, si a invingatoarei dintre Liechtenstein si Irlanda de Nord, pe teren propriu.


Echipa de tineret a României va juca in compania Germaniei si a invingatoarei dintre Liechtenstein si Irlanda de Nord, in preliminariile Campionatului European de tineret, editia 2006-2007. Potrivit tragerii la sorti efectuate ieri, la Raffles Le Montreux Palace din Elvetia, România va evolua in grupa J.


Partidele din faza grupelor sunt programate pe 16 august, 2/3 septembrie si 5/6 septembrie. Pe 16 august, România va juca, pe teren propriu, cu invingatoarea dintre Liechtenstein si Irlanda de Nord, iar al doilea meci va avea loc in deplasare pe 5/6 septembrie, cu Germania. Pe 2/3 septembrie, România va sta.


Ocupanta primului loc in fiecare grupa se va califica in play-off, de unde vor merge la turneul final sapte nationale, care se vor alatura Olandei, tara gazda.


„Flocea“, nemultumit de programul jocurilor


Selectionerul echipei de tineret a României, Florin Marin, a spus ca programul meciurilor din grupa J de calificare la Campionatul European de tineret 2006/2007 nu avantajeaza selectionata româna, doarece intâlneste Germania in deplasare, in ultimul joc.


„Se stia inaintea tragerii la sorti ca vom juca in deplasare meciul decisiv de calificare cu capul de serie din grupa din care vom face parte. Acesta este noul format al competitiei, complex si apropiat de cel al Cupei UEFA. Trebuie sa batem Irlanda de Nord, care cred ca se va califica in fata Liechtensteinului, si apoi sa pregatim cu atentie jocul decisiv cu Germania, din deplasare“, a opinat „Flocea“.


Florin Marin considera ca un avantaj pentru nationala României il poate reprezenta faptul ca din actualul lot al selectionatei de tineret a Germaniei, calificata la turneul final al CE, care se va desfasura in Portugalia, in perioada 23 mai – 4 iunie, doar noua jucatori vor putea evolua si in urmatoarea editie a competitiei.


„Germania are noua jucatori nascuti in 1986, care pot evolua la ora jocului cu echipa noastra, iar acest lucru reprezinta un avantaj pentru noi“, a conchis Florin Marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS