10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRegal handbalistic la Târgu Jiu

Regal handbalistic la Târgu Jiu

Formatiile de top ale handbalului masculin românesc isi dau intâlnire la Târgu Jiu, gazda celui mai puternic turneu amical din intersezon in România.


Dinamo Bucuresti, campioana en titre, Steaua Bucuresti, locul patru in Liga Nationala, Minaur Baia Mare, multipla campioana nationala, si formatia organizatoare, Energia Pandurii Târgu Jiu, locul trei in prima divizie, vor participa astazi si mâine, in Sala Sporturilor din Târgu Jiu, la „Turneul campioanelor“, dotat cu Cupa Municipiului Târgu Jiu. Cu acest prilej, echipele isi pot verifica in special potentialul fizic, dar nu vor omite nici exprimarea tactica, având in vedere ca sezonul oficial debuteaza pe 5 februarie cu prima faza a Cupei României.


„Va fi un turneu de pregatire in care vreau sa vad la ce nivel suntem cu conditia fizica. Nu omitem jocul tactic, pentru ca nu am avut pauza decât trei saptamâni si nu cred ca s-a uitat ce am jucat in tur. Sa speram ca va fi un turneu bun, participa cele mai titrate echipe din handbalul românesc, titlu catre care tindem si noi“, a spus antrenorul „pandurilor“, Liviu Andries. Obiectivul oltenilor nu este câstigarea turneului, ci verificarea potentialului handbalistilor in compania unor echipe cu loturi superioare.


Craioveanul Florea, testat de Energia


Singura noutate din lotul gorjenilor este centrul de la Universitatea Craiova, Gabi Florea, care se pregateste de doua zile sub comanda lui Andries. Florea va fi testat in acest turneu si, daca va da satisfactie, Energia Pandurii va demara negocierile cu gruparea din Banie. Tehnicianul gazdelor va rula in cele trei partide tot lotul de 21 de jucatori pe care-l are la dispozitie. „Avem 21 de jucatori, nu pot sa-i folosesc pe toti la un meci. O sa-i rotesc, astfel incât sa prinda fiecare cel putin un joc in acest turneu. De jucat nu stiu cum vor juca, dar cel putin zece minute va intra pe teren fiecare, indiferent de numele lui“, a spus Andries.


Dintre cele trei echipe invitate, doar Dinamo Bucuresti a invins gruparea gorjeana in turul campionatului, iar disputa dintre cele doua, chiar daca este amicala, reprezinta un prilej de revansa. „Incepem cu Steaua, care vine dupa o pregatire de munte la fel ca noi, si cred ca toate formatiile vor pune baza pe pregatirea fizica. Sa speram ca Dinamo – Energia va fi finala acestui turneu, dar pe mine nu ma intereseaza foarte mult rezultatele. Trebuie sa fie orgolii, pentru ca daca nu pui suflet si ambitie in aceste meciuri de pregatire nu vei pune nici in jocurile oficiale. Nu trebuie sa ne culcam pe o ureche, ca daca sunt meciuri amicale putem face ce vrem si ne permitem orice. Obiectivele pe care le avem anul acesta nu le putem atinge decât punând suflet si ambitie“, i-a avertizat Andries pe handbalistii sai.


Programul „Turneului campioanelor“


Astazi, de la ora 17.00: Dinamo Bucuresti – Minaur Baia Mare; ora 19.00: Steaua Bucuresti – Energia Pandurii Târgu Jiu.


Mâine, de la ora 09.30: Minaur Baia Mare – Energia Pandurii Târgu Jiu; ora 11.30: Dinamo Bucuresti – Steaua Bucuresti; ora 16.30: Steaua Bucuresti – Minaur Baia Mare; ora 18.30: Dinamo Bucuresti – Energia Pandurii Târgu Jiu; ora 20.00: Festivitatea de premiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS