11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa mâna zeitei Fortuna

La mâna zeitei Fortuna

România a fost repartizata in urna a doua valorica, alaturi de Germania, Croatia, Italia, Turcia, Polonia si Spania.


Tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru Euro 2008 se va desfasura astazi, la ora 13.00, la Montreux, in Elvetia. Turneul final al Euro 2008 se va desfasura in Elvetia si Austria. România a fost repartizata in urna a doua valorica, alaturi de Germania, Croatia, Italia, Turcia, Polonia si Spania, pe care nu le va putea intâlni in viitoarea campanie de calificare.


50 de tari se bat pe 14 locuri


In cele sapte urne vor fi introduse 50 de tari (Elvetia si Austria sunt calificate din oficiu), urmând sa fie repartizate intr-o grupa de opt echipe (Grupa A) si in sase grupe de câte sapte echipe, jocurile urmând sa se desfasoare tip campionat, fiecare cu fiecare, in perioada septembrie 2006 – noiembrie 2007.


Calendarul meciurilor va trebui stabilit in termen de 90 de zile de la tragerea la sorti, iar daca tarile nu cad de acord asupra acestui program, UEFA va stabili programul meciurilor. La turneul final al EURO 2008 se vor califica direct primele doua clasate in fiecare grupa.


Componenta urnelor valorice


Iata care este componenta urnelor valorice pentru tragerea la sorti a grupelor preliminare: Urna 1: Grecia, Olanda, Portugalia, Anglia, Cehia, Franta, Suedia; Urna 2: Germania, Croatia, Italia, Turcia, Polonia, Spania, România; Urna 3: Serbia-Muntenegru, Rusia, Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Ucraina, Slovacia; Urna 4: Bosnia-Hertegovina, Irlanda, Belgia, Letonia, Israel, Scotia, Slovenia; Urna 5: Ungaria, Finlanda, Estonia, Ţara Galilor, Lituania, Albania, Islanda; Urna 6: Georgia, Macedonia, Belarus, Armenia, Irlanda de Nord, Cipru, Republica Moldova; Urna 7: Liechtenstein, Azerbaidjan, Andorra, Malta, Insulele Feroe, Kazahstan, Luxemburg, San Marino.


La finalul preliminariilor, departajarea echipelor, la egalitate de puncte, se va face dupa urmatoarele criterii: rezultatele directe, golaveraj, numar de goluri mai mare, numar de goluri marcate in deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS