11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala Mauresmo - Justine Henin

Finala Mauresmo – Justine Henin

Frantuzoaica Amelie Mauresmo si belgianca Justine Henin-Hardenne au obtinut ieri calificarea in finala turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, care se disputa la Melbourne si este dotat cu premii in valoare totala de 19 milioane de dolari.


Mauresmo, a treia favorita a competitiei, a profitat in semifinale de abandonul belgiencei Kim Clijsters, a doua pe lista capilor de serie. Clijsters s-a retras in setul al treilea, la scorul de 5-7, 6-2, 3-2, in favoarea jucatoarei franceze, din cauza unei entorse la glezna.


„Este bizara si neasteptata maniera in care s-a incheiat meciul. Fusese un joc de mare intensitate pâna la accidentarea lui Kim. Sper sa nu fie ceva grav. Totusi, sunt foarte bucuroasa ca voi evolua in finala“, a declarat Mauresmo. Frantuzoaica a mai disputat finala Openului Australiei in 1999, când a fost invinsa de elvetianca Martina Hingis. De atunci, Amelie Mauresmo nu a mai reusit sa treaca de faza sferturilor de finala.


Justine Henin-Hardenne, cap de serie numarul 8, a ajuns in ultimul act al turneului dupa ce a trecut, in trei seturi, cu 4-6, 6-1, 6-4, de rusoaica Maria Sarapova, a patra favorita a intrecerii, dupa doua ore si 26 de minute de joc. Belgianca se afla pentru a doua oara in cariera in finala la Australian Open, ea reusind sa isi adjudece trofeul in urma cu doi ani. In schimb, Sarapova s-a vazut eliminata pentru a doua oara consecutiv in penultimul act la Melbourne, anul trecut fiind invinsa de Serena Williams. Finala dintre Mauresmo si Justine Henin se va disputa mâine dimineata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS