14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaghdatis s-a calificat in finala

Baghdatis s-a calificat in finala

Tenismanul cipriot a mai facut o „victima“ printre capii de serie ai turneului de la Melbourne, argentinianul David Nalbandian.


Marcos Baghdatis continua sa uimeasca la Openul Australiei. Tenismanul cipriot s-a calificat ieri in finala turneului de Mare Slem, dupa ce l-a eliminat, in penultimul act, pe unul dintre favoriti, argentinianul David Nalbandian, cap de serie numarul 4.


Baghdatis s-a impus in fata jucatorului sud-american in cinci seturi, cu scorul de 3-6,
5-7, 6-3, 6-4, 6-4, la capatul a trei ore si 27 de minute. In setul decisiv, la scorul de 5-4 pentru cipriot, partida a fost intrerupta timp de 25 de minute din cauza ploii.


Dupa ce a inceput slab meciul, pierzând primele doua seturi, Baghdatis a revenit si le-a jucat pe ultimele trei ca un mare campion, reusind 15 asi, fata de cinci ai adversarului sau. Nalbandian, câstigator al ultimului Masters, disputat in decembrie, a inceput sa dea semne de slabiciune inca din setul al doilea, când a condus cu 5-1 si a fost egalat, reusind in cele din urma sa se impuna cu 7-5.


Jucatorul cipriot de 20 de ani, fost campion mondial la juniori, va evolua pentru prima data in finala unui turneu de Mare Slem, anul trecut fiind eliminat in optimi la Australian Open si inca din primul tur la Roland Garros, US Open si Wimbledon.


Drumul spre ultimul act al competitiei


In drumul sau catre finala de la Melbourne, Baghdatis a trimis acasa câtiva jucatori mult mai bine cotati, Radek Stepanek (Cehia, nr. 17), Andy Roddick (SUA, nr. 2), Ivan Ljubici (Croatia, nr. 7), precum si pe Justin Gimelstob (SUA) si Denis Gremelmayer (Germania), doi tenismeni modesti. Pentru calificarea in finala, jucatorul cipriot, ocupant al locului 54 in clasamentul ATP, va primi o suma de bani mai mare decât cea câstigata in intreaga sa cariera, 392.011 dolari. Adversarul din finala al lui Marcos Baghdatis va fi stabilit astazi, când, in cea de-a doua semifinala, se vor intâlni principalul favorit al turneului, elvetianul Roger Federer, si germanul Nicolas Kiefer, cap de serie numarul 21. Finala se va disputa duminica, incepând cu ora 10.30 (ora României).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS