16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSperante sub portocali

Sperante sub portocali

Alb-albastrii si-au luat rolul in serios inca din prima zi de cantonament, cele doua antrenamente programate de Ovidiu Stinga având drept scop acomodarea cu clima din Cipru.


Cu toate ca oboseala acumulata pe drum parea ca a cuprins intreg lotul Universitatii, a doua zi juvetii au demonstrat contrariul.


Peisajul de lânga terenul de antrenament este incântator. Livezile de portocali si lamâi, de palmieri si maslini din localitatea Episkopi au captivat intreaga delegatie a Stiintei, dezamagita in prima faza de faptul ca ploaia nu contenea, compromitând starea terenurilor.


Oltenii s-au acomodat usor


Prima sedinta de pregatire a fost usoara, alergarile si miutele având rolul de acomodare cu clima. Temperatura din Cipru variaza intre 15 si 20 de grade Celsius. Calatoria cu avionul nu a fost insa pe placul tuturor, turbulentele aparute inainte de aterizare fiind resimtite de câtiva fotbalisti. Daca majoritatea jucatorilor au scapat de greturi si dureri de cap, in schimb, Alexandru Piturca nu s-a putut ridica din pat toata dimineata. Aseara el a participat la antrenament alaturi de colegi, insa se putea observa cu usurinta disconfortul cauzat de calatoria cu avionul. Cel de-al doilea antrenament programat de Ovidiu Stinga a avut un ritm alert, in comparatie cu cel de dimineata, pentru ca si vremea frumoasa i-a permis. „Olandezul“ a facut o trecere rapida de la „scoala alergarii“ la jocul cu mingea.


Au aparut si accidentarile


Daca Alexandru Piturca a acuzat dureri de cap si de stomac, din pricina calatoriei cu avionul, lista celor cu accidentari usoare a fost completata de alte doua nume, in speta fiind vorba despre Ryan Lee Clarke si Josh Mitchell. Cei doi australieni se resimt din cauza terenurile inghetate din Banie, mijlocasul de 18 ani tragând inca dupa entorsa suferita la ultimul antrenament din tara, in timp ce compatriotul sau, Mitchell, a acuzat dureri la gamba dreapta. Medicul echipei a stabilit ca este vorba de o miozita de efort. Daca Mitchell a trecut mai usor peste accidentare, el participând si la cel de-al doilea antrenament al zilei, nu acelasi lucru putem spune despre Ryan Lee Clarke, care va putea intra in circuit abia peste doua-trei zile. In Insula Afroditei a fost consemnata revenirea lui Laurentiu Preda, care in saptamâna premergatoare cantonamentului s-a pregatit separat in sala de forta, pentru a recupera din parametrii fizici, dovedind in acest fel ca Stinga se poate baza pe serviciile sale in returul acestui campionat. Ovidiu Stinga a programat pentru astazi tot doua sedinte de pregatire, una dimineata, de la ora 11.00, iar cea de-a doua de la ora 15.30, volumul antrenamentelor urmând sa creasca treptat.


Dorel Stoica n-are „pereche“


Jucatorii Universitatii nu au dorit sa faca rabat de la prieteniile legate de-a lungul timpului petrecut la gruparea alb-albastra, oficialii olteni completând fisele de primire a camerelor dupa criteriile stabilite de jucatori. Iata cum au fost distribuiti jucatorii in camerele Hotelului „Episkopiana“: Alex Piturca – Orac, Dodd – Clarke, Costea I – Fritea, Covalenco – Mitchell, Dina – Bornescu, Dananae – Costea II, Preda – Curteanu, Stavaru – Stemat, Lung jr. – Neagoe, Ciuca – Saceanu, Velcovici – Ionescu. Singurul fotbalist care a ramas „necuplat“ a fost Dorel Stoica, care nu este deranjat de acest fapt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS