14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca vrea adversari accesibili

Piturca vrea adversari accesibili

Pentru a avea sanse mai mari de calificare la turneul final din Austria si Elvetia, selectionerul României isi doreste o grupa mai usoara decât cea din preliminariile CM.


Dupa trei campanii de calificare ratate (CM 2002, CE 2004, CM 2006), nationala României va reintra in „focurile“ preliminare ale unui turneu final, Campionatul European 2008, care se va disputa din nou in doua tari vecine, Austria si Elvetia. Mâine, la Montreux (Elvetia), va avea loc tragerea la sorti a grupelor de calificare, România fiind repartizata in urna a doua valorica.


Victor Piturca are mari emotii in privinta acestui nou inceput de drum al echipei nationale, care, de data aceasta, se doreste dus la bun sfârsit. Tocmai de aceea, selectionerul a anuntat ca, fata de preliminariile CM 2006, ar vrea sa aiba parte de adversari mai accesibili.


Fara echipe de genul Cehia si Olanda


Desi este convins de faptul ca nu mai exista echipe mici, Piturca nu si-ar mai dori in ruptul capului o grupa in care sa aiba ca adversare formatii precum Cehia si Olanda. „Sigur, vreau adversari accesibili, adversari usori la aceasta tragere la sorti. Dar ma uit la componenta grupelor valorice si asa ceva nu prea exista. Grupele sunt compacte si egale din punct de vedere valoric, deoarece cuprind multe echipe puternice. Imi dau seama ca si formatiile din grupele a 4-a si a 5-a valorica sunt foarte bune“, a spus selectionerul.


„Imi doresc in grupa echipe mai accesibile, care sa ne faca sa avem sanse mai mari. In ultima campanie de calificare, terminata in 2005, echipa noastra a avut parte de doi adversari extrem de puternici, printre cele mai bune formatii din lume, Cehia si Olanda. Cu toate acestea, chiar daca nu ne-am calificat, am facut fata cu brio intr-un fel. Ma refer la faptul ca jocul nostru cu aceste mari echipe a fost unul bun, in fata Cehiei am obtinut chiar victoria. Cu alte cuvinte, a fost o experienta in plus. Dar, oricare vor fi adversarii, noi trebuie sa facem totul pentru a ne califica“, a adaugat Victor Piturca.


„Nasu“ si-ar dori Anglia ca adversar


La rândul sau, presedintele FRF, Mircea Sandu, a precizat ieri, inainte de plecarea spre Montreux, ca România ar avea de câstigat atât pe plan financiar, cât si sportiv daca ar juca in aceeasi grupa cu nationala Angliei. „Ar fi interesant sa jucam cu Anglia pentru ca am avea sansa sa câstigam si sportiv, si financiar, dar se poate si sa intâlnim Grecia, care nu are o cota financiara foarte buna, si sa ne bata“, a spus Sandu.


„Nasu“ a mai afirmat ca nationala ar avea mai multe sanse de calificare daca, din prima grupa valorica, va intâlni Grecia sau Portugalia. „Bineinteles ca ne gândim sa picam cu niste adversari mai putin redutabili. Intre Olanda, Franta, Anglia, Portugalia si Grecia le-as prefera pe ultimele doua“, a mentionat presedintele FRF.


Mircea Sandu este de parere ca tricolorii ar trebui sa joace meciurile de pe teren propriu cu nationalele din prima si a treia grupa valorica la Bucuresti, pe stadionul „National“ din Complexul „Lia Manoliu“, in timp ce celelalte partide ar putea fi disputate la Timisoara, Constanta sau Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS