22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLobont a devenit titular la Fiorentina

Lobont a devenit titular la Fiorentina

Portarul nationalei României va apara buturile echipei „viola“ pentru ca argentinianul Sebastian Cejas a fost cedat la Empoli, iar francezul Sebastian Frey este accidentat.


Portarul nationalei României, Bogdan Lobont, a devenit titular la AC Fiorentina, dupa ce gruparea toscana l-a cedat marti pe argentinianul Sebastian Cejas la formatia Empoli, iar francezul Sebastian Frey este accidentat. Cejas, care are 31 de ani, a fost cedat definitiv la Empoli, de unde a fost adus, sub forma de imprumut pâna la finalul sezonului, portarul Gianluca Berti, de 39 de ani. De asemenea, Fiorentina va avea prima optiune in cazul in care Empoli ii va vinde pe Sergio Bernardo Almiron si Francesco Tavano. Internationalul român a semnat, la finalul saptamânii trecute, un contract pentru patru ani si jumatate cu AC Fiorentina, desi initial se anuntase ca va fi imprumutat doar pâna in vara de la Ajax Amsterdam. In ultimele luni, Lobont nu a mai fost folosit la Ajax de antrenorul Danny Blind, devenind al treilea portar al echipei olandeze, dupa Maarten Stekelenburg si Hans Vonk.


Corvino are incredere in portarul român


Pantaleo Corvino, directorul sportiv al clubului AC Fiorentina, a dezvaluit ca a vrut sa-l achizitioneze pe portarul Bogdan Lobont si in urma cu cinci ani, pe când ocupa functia de director general la gruparea US Lecce. „Sunt pe urmele lui Lobont de acum cinci ani. L-am vazut pe când juca la Dinamo Bucuresti si am vrut sa-l cumpar pentru Lecce, dar agentul sau, Ioan Becali, mi-a spus ca este jucatorul lui Ajax Amsterdam si nu este de vânzare“, a spus Corvino. Oficialul italian a precizat ca lumea ar trebui sa-l cunoasca pe Lobont, deoarece portarul român este titular la nationala si a câstigat doua titluri de campion cu Ajax. „Putini il cunosc pe Lobont? Nu este problema mea, este problema lor daca nu au auzit de un portar care a câstigat doua titluri cu Ajax si este titular in nationala României“, a precizat Corvino.


Cuvântul lui Becali a fost hotarâtor


Directorul sportiv al toscanilor a spus ca Ioan Becali i-a vorbit frumos despre internationalul român. „Becali mi-a zis ca este un portar extraordinar, care poate juca si libero. L-am intrebat: «Cum libero?» Mi-a spus ca poate juca mingea si cu stângul, si cu dreptul, iar degajarile sale sunt perfecte“, a precizat Corvino.


De asemenea, Ioan Becali i-a spus lui Pantaleo Corvino ca Lobont nu mai juca la Ajax, deoarece olandezii si-au schimbat politica. „Pe vremea lui Ronald Koeman, Lobont a fost titular, a câstigat doua titluri de campion si a jucat in Liga Campionilor. A avut probleme fizice, iar dupa schimbarea antrenorului si-a pierdut locul in poarta. Politica clubului s-a schimbat, iar Lobont a ajuns al treilea portar. A fost dorit de AS Roma, dar UEFA blocase dreptul la achizitii pentru gruparea italiana“, a mentionat Corvino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS