13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistii de valoare refuza Pandurii

Fotbalistii de valoare refuza Pandurii

Pandurii nu este o destinatie cautata de fotbalistii de valoare din prima divizie chiar daca din punct de vedere financiar clubul este stabil, perspectiva retrogradarii indepartându-i de Târgu Jiu.


Pâna la aceasta ora, Pandurii Târgu Jiu se poate lauda cu doua achizitii certe, Ionut Dragomir si Arman Karamian, doar primul fiind un nume in Divizia A. Karamian este mai cunoscut iubitorilor fotbalului românesc gratie fratelui geaman, titular la Rapid, decât prin prestatiile sale de pe gazon. Ambii au insa ceva in comun, nu au mai evoluat de câteva luni bune si sunt trecuti de prima tinerete.


De nevoie, antrenorul Viorel Hizo s-a uitat in propria ograda si i-a (re)adus la Pandurii pe Amzucu, Glisca si Adi Popescu de la „satelit“ si pe Malaele, gorjean la origini, motivând ca oltenii au ceva aparte.


„Jucatorii olteni, in general, au câteva catracteristici ale lor. Este o prioritate daca pot sa promovez jucatorii din zona Olteniei. Si imi doresc acest lucru. Sigur, in general, fotbalistii din aceasta zona sunt de talie mai mica, dar cei pe care eu i-am solicitat sa ii vad sunt intr-adevar jucatori care au mai evoluat la Pandurii, dar in Divizia B. M-as bucura sa confirme, altfel nu ii chemam in pregatire si m-as bucura ca in turneul din Cipru ei sa imi rezolve anumite probleme si sa acopere anumite posturi in teren“, a afirmat Hizo.


Jucatorii prefera echipele stabile din „A“


Pandurii a negociat, fara finalitatea dorita, cu mai multi jucatori cunoscuti, Ionel Gane, Alin Paleacu, Marius Sava, Laurentiu Dinita. Bugetul de achizitii inexistent, contractele mici, faptul ca Pandurii este o echipa nou-promovata din coada Diviziei A sunt motivele unei campanii de transferuri saraca. Contractul mediu pe care il poate oferi echipa Pandurii la ora actuala se situeaza in jurul cifrei de 15.000 de euro, nefiind unul tentant pentru jucatorii consacrati care prefera sa ramâna rezerve pe bani multi decât sa evolueze titulari pe bani putini la Târgu Jiu.


„Eu as vrea sa aduc jucatori care sunt foarte buni in campionatul intern, dar acestia nu vin la Târgu Jiu. Un exemplu este Dinita, care nu a vrut sa vina aici, mai bine sta rezerva la Steaua si ia bani mai multi acolo. Mi-e greu sa spun ca vreau sa iau un jucator care are 30 de ani sau este trecut de aceasta vârsta, pentru ca eu vreau sa iau jucatori de 23 de ani sau de 25 de ani. Dar ca sa iau un astfel de fotbalist inseamna ca trebuie sa platesc si clubul de la care vine si jucatorul, iar noi nu ne putem permite cheltuieli atât de mari. Iar jucatorii care vin imprumut, vin pe banii pe care ii au in contract si noi trebuie sa ii platim la acel nivel. Cluburile pot sa fie de acord sau nu. Dar nu ii convine nimanui sa plateasca un fotbalist care sa joace la noi. Este foarte greu ca eu sa pot sa lamuresc un jucator sa vina aici“, a explicat tehnicianul Viorel Hizo.


Un retur de chin pentru Hizo


Cu speranta ca mai face doua transferuri pâna la reluarea campionatului, Viorel Hizo trebuie sa pregateasca ce are la dispozitie si sa gaseasca solutiile fericite pentru ca Pandurii sa-si indeplineasca obiectivul. „Pot sa spun ca sunt multumit de lot când stiu ca ma asteapta un chin in retur? Karamian este o achizitie buna, dar de câte ori Razvan (Lucescu – n.r.) l-a folosit spunea ca ii pare rau ca nu il poate forta mai mult. Este un jucator bun, are viteza, are calitati tehnice, dar ramâne sa vedem cum se integreaza aici. Niciodata nu poti sa spui sunt multumit si am un lot corespunzator la ceea ce imi doresc. Orice fotbalist poate sa aduca o imbunatatire in jocul echipei. Orice jucator venit in plus, care este la nivelul mediu al celorlalti, iti mai confera o solutie in joc. Sunt convins ca pâna la inceperea campionatului vom mai face cel putin inca doua transferuri“, a mai spus Hizo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS