10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionatul se termina pe 24 mai

Campionatul se termina pe 24 mai

Comitetul Executiv al FRF a discutat luni, in prima sedinta pe 2006, comprimarea returului Diviziei A, stabilindu-se ca, in perioada 4 martie-8 aprilie, primele sase etape ale returului si prima mansa a semifinalelor Cupei României sa se dispute conform programarii initiale.


Conform site-ului oficial al FRF, in functie de parcursul celor doua echipe românesti calificate in 16-imile Cupei UEFA – Steaua si Rapid, programul ulterior va fi rediscutat, preconizându-se ca ultima etapa a campionatului sa aiba loc pe 24 mai, iar finala Cupei României pe 31 mai.


Sandu: „Piturca nu a cerut comprimarea campionatului“


Presedintele FRF, Mircea Sandu, a tinut sa precizeze ca FIFA ne-a acordat o derogare pentru a incheia campionatul mai târziu decât restul tarilor si a negat ca selectionerul Victor Piturca ar fi cerut comprimarea campionatului.


„Campionatele din majoritatea tarilor se termina pe 14 mai. Noi am cerut o derogare de la FIFA si am primit-o. Aducem doar doua etape mai devreme. Campionatul se termina pe 24 mai si preconizam finala Cupei pe 31 mai. Daca echipele noastre vor merge mai departe in cupele europene, vom reprograma anumite partide, pentru ca se practica peste tot in lume“, a subliniat presedintele FRF.


S-a modificat regulamentul de transferuri


Comitetul Executiv al FRF a aprobat normele de modificare a Regulamentului privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal (RSTJF).


De asemenea, au fost aprobate actiunile loturilor nationale in 2006.


Deocamdata, reprezentativa României are prevazute doar participarea la turneul din Cipru (26 februarie-1 martie) si meciul amical contra Croatiei, in deplasare, pe 28 mai.


Selectionata de tineret va disputa trei partide amicale: pe 22 februarie, la Ankara, cu Turcia, pe 1 martie, la Atena, cu Grecia, si pe 15 martie, acasa, contra Turciei.


In sedinta de luni au fost aprobate modificarile cu privire la activitatea Comisiei de Fotbal in Sala, care va avea urmatoarea structura: Dragos Anastasiu (Eurolines Bucuresti) – presedinte, Iulian David (Informatica Timisoara), Cristian Ionescu (Metropolis Bucuresti), Vasile Nedelcu (Athletic Club Bucuresti) si Miklos Molnar (AS Odorheiu Secuiesc) – membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS