6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaghdatis a produs o noua surpriza

Baghdatis a produs o noua surpriza

Jucatorul cipriot Marcos Baghdatis a furnizat ieri o noua surpriza la Australian Open, eliminându-l in sferturile de finala pe croatul Ivan Ljubici, al saptelea favorit al competitiei. Baghdatis s-a impus in cinci seturi, cu scorul de 6-4, 6-2, 4-6, 3-6, 6-3, in fata celui care câstigase Cupa Davis la sfârsitul anului trecut cu nationala Croatiei.


Ljubicic este al treilea cap de serie eliminat de cipriotul de 20 de ani la Melbourne, dupa cehul Radek Stepanek (nr. 17) si americanul Andy Roddick (nr. 2). La Openul Australiei, Marcos Baghdatis l-a mai trimis acasa si pe germanul Denis Gremelmayr si este primul jucator cipriot care ajunge in semifinalele unui turneu de Mare Slem.


Urmatoarea „victima“ a lui Baghdatis ar putea fi argentinianul David Nalbandian, cap de serie numarul 4, care a ajuns in penultimul act al turneului dupa ce a trecut cu 7-5, 6-0, 6-0 de francezul Fabrice Santoro. Nalbandian a atins pentru prima data in cariera faza semifinalelor la Australian Open, dupa ce la precedentele trei editii s-a oprit in sferturi.


Astazi se vor stabili si ceilalti doi jucatori care vor evolua in semifinale, in urma disputarii partidelor Roger Federer (Elvetia, nr. 1) – Nikolai Davidenko (Rusia, nr. 5) si Nicolas Kiefer (Germania, nr. 17) – Sebastien Grosjean (Franta, nr. 25).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS