10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTestare psihica si fizica pentru panduri

Testare psihica si fizica pentru panduri

Cantonamentul montan de la Rânca al „pandurilor“ reprezinta mai mult decât o testare a limitelor fizice, antrenorul Viorel Hizo verificându-le astfel caracterul fotbalistilor.


Pentru „Dulau“, programul de pregatire este sfânt si nimeni nu este scutit. Doar Karamian, din cauza unei inflamari a cailor respiratorii, a reprezentat exceptia de la regula si asta doar pentru o zi.


Toti jucatorii trebuie sa raspunda cerintelor tehnicianului la capacitate maxima. „Pandurii“ trebuie sa rapuna mai intâi viscolul si cronometrul pentru a spera sa iasa invingatori din disputa cu Radoi sau cu Petre.


„Daca un jucator nu rezista in perioada de pregatire, nu va putea rezista niciodata la ritmul impus de campionat. Divizia A are rigorile ei, poti sa rezisti aici, poti sa rezisti si acolo. Este un test acest cantonament, ei isi verifica si caracterul lor de fotbalisti. Am un caracter puternic si pot sa ma iau la bataie cu orice echipa din divizie si cu orice jucator, atunci este bine. Nu pot sa fac acest lucru, inseamna ca cedez. Daca cedez aici, la munte, unde am adversar doar vântul si cronometrul, inseamna ca in fata unui adversar cedez cu siguranta“, este explicatia programului cazon de la Rânca impus de Hizo „pandurilor“.


Armel si Pândaru, singurii cu probleme


Daca pe africanul Armel il tradeaza originea, frigul fiind adversarul sau numarul unu, pentru portarul Pândaru cantonamentul montan de la Rânca este prima sa experienta de acest gen. Ambii au primit un program special la finalul caruia capacitatile fizice sa fie egale cu ale coechipierilor. Temperatura scazuta l-a determinat pe Hizo sa-l menajeze pe Armel in anumite momente.


„Pe Armel il afecteaza temperatura scazuta din tara noastra. El vine de la 38 de grade si in aceste conditii e normal ca are probleme. Noi cautam sa-l protejam, el lucreaza la o intensitate buna, a facut aproape toate antrenamentele. Când a fost viscol am luat masuri, ce nu a putut sa faca afara a recuperat in sala de forta“, a spus „Dulaul“.


Al treilea portar al gorjenilor are probleme cu antrenamentele de intensitate mai mare, dar acesta recupereaza pe zi ce trece. „Pândaru este un jucator la care se vede ca nu are o stare de antrenament corespunzatoare Diviziei A. La antrenamentele de anduranta, de forta, nu are nici o problema, dar la antrenamentele de interval are probleme. I-am facut un program special si in ultimele zile e mult mai bine“, a explicat tehnicianul. In schimb, juniorii nu sunt menajati, Cazacu si Gogelescu lucrând cot la cot cu ceilalti si o fac foarte bine.


Hizo, adeptul pregatirii montane


Din ce in ce mai multe divizionare A au scos din programul de pregatire cantonamentul montan, preferând tarile calde, unde beneficiaza de terenuri bune si avantajul ca lucreaza mai mult cu mingea. Viorel Hizo are insa argumentele sale in alegerea unui altfel de program pentru „Pandurii“, din care nu trebuie sa lipseasca pregatirea la altitudine.


„Eu tin la aceasta pregatire. Noi avem o clima aparte, avem patru anotimpuri, avem intreruperi de trei luni de zile. S-a demonstrat in descursul anilor ca este greu sa sarim peste aceasta pregatire, asta nu inseamna ca punctul meu de vedere este cel corect. Noi, venind din Divizia B, trebuie sa avem pe ce lucra. Eu nu contest ca «Pandurii» au fost pregatiti foarte bine, dar la nivelul Diviziei B. Or, Divizia A este altceva, si atunci trebuie sa ajungem la un standard de pregatire prin care sa putem sa facem fata“, a motivat Hizo actiunea Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS