10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova in pragul colapsului

CSU Craiova in pragul colapsului

Clubul din Banie este in pragul unei decizii care va afecta imaginea Craiovei, existând riscul desfiintarii echipelor de jocuri sportive.


La sfârsitul anului trecut, CS Universitatea Craiova a facut mai multe adrese catre Consiliul Local Craiova si Consiliul Judetean Dolj, prin care solicita 2,5 miliarde de lei pentru sustinerea activitatilor echipelor de jocuri sportive. Autoritatile locale au refuzat insa orice sprijin clubului craiovean, care se vede nevoit sa renunte la o parte din echipe. „Avem contracte cu sportivii legitimati la noi si daca nu le vom plati salariile vor deveni liberi de contract. Clubul nu poate sustine cu bani de la MEC activitatea echipelor pentru ca acestea nu puncteaza in competitii fiind inscrise in divizii inferioare. Universitatea din Craiova, ca institutie, ne-a asigurat cazare gratuita sportivilor care solicita acest lucru si Sala Sporturilor gratis. In plus, cei care sunt studenti, pot sa isi sustina examenele tot cursul anului. Pentru ca sportul in Craiova sa supravietuiasca, avem nevoie insa de autoritatile locale. Degeaba angajeaza domnul Solomon fetele de la volei la regii, daca noi nu avem bani sa inscriem echipele in competitii“, a declarat ieri presedintele CSU Craiova, Ion Rinderiu, intr-o conferinta de presa organizata la sediul clubului.


La altii se poate


Presedintele Ion Rinderiu a dat si câteva exemple de orase care sustin cu bani de la buget activitatile unor echipe care poatra numele orasului. „Clujul da noua miliarde, Sibiul trei miliarde, Suceava un miliard, Iasiul 800 de milioane si exemplele pot continua. Nu suntem noi o exceptie si am incercat sa constientizam si autoritatile locale despre acest lucru“, a adaugat Rinderiu. Acesta a fost sustinut de Corneliu Andrei Stroe, decanul FEFS Craiova si membru in Consiliu de Administratie al CSU Craiova, dar si de Sergiu Cataneanu, presedintele CA al clubului. „Primaria trebuie sa dea bani daca vrea sa mai aiba sporturi de echipa la Craiova. Daca municipalitatea nu doreste acest lucru este insa treaba ei. Oricum, este clar ca in acest mod nu mai putem continua“, a precizat Corneliu Andrei Stroe. La rândul sau, Sergiu Cataneanu a spus: „Situatia s-a complicat, dar am stabilit ca inainte de a face publica decizia de a desfiinta echipele de la jocuri sportive, sa tragem un ultim semnal de alarma. Acceptam orice forma de asociere si chiar infiintarea unui nou club sportiv municipal, numai ca aceste echipe sa fie salvate, pentru ca astfel nu se justifica activitatea cluburilor sportive scolare, care nu au pentru cine produce“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS