16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, incântati de publicul oradean

Tricolorii, incântati de publicul oradean

Presedintele Federatiei Române de Handbal, Cristian Gatu, a spus ca reprezentativa masculina a României va disputa meciul din play-off-ul Campionatului Mondial din 2007 tot la Oradea, aceasta fiind alegerea jucatorilor. Gatu a mentionat ca jucatorii au dorit ca meciul din play-off sa aiba loc tot la Oradea, considerând ca România a invins joi nationala Lituaniei datorita publicului.


„Este o campanie pozitiva de calificare, rodul unei munci asidue, si consider ca victoria a fost meritata. Dupa meci, i-am intrebat unde vor sa joace barajul, iar ei mi-au spus ca prefera Oradea“, a spus Gatu, care, desi a fost prezent la Oradea, nu a urmarit meciul din tribune, ci la televizor, in sala de protocol.


Râsnita a dat liber la patru titulari


Selectionerul reprezentativei României, Lucian Râsnita, a declarat ca publicul si portarul Ionut Stanescu au asigurat victoria echipei in meciul cu Lituania. Râsnita a adaugat ca, in ultimul meci din grupa, Eremia Pârâianu, Adrian Petrea, Rares Fortuneanu si Laurentiu Toma nu vor juca, toti cei patru primind permisiunea de a se intoarce la echipele lor de club, deoarece calificarea a fost deja asigurata.


Portarul Rudi Stanescu a declarat ca meciul cu Lituania a fost cel mai greu din campania de calificare. „A necesitat foarte multa munca, dar este bine ca am câstigat“, a spus jucatorul, care a reusit 23 de interventii, cele mai importante in ultimele zece minute ale partidei.


La rândul sau, Marius Stavrositu a marturisit ca nu se astepta ca meciul sa fie atât de dificil. „Nu ne-am dorit decât sa câstigam si sunt convins ca vom invinge si in meciurile urmatoare“, a spus Stavrositu.


Tadici a vazut si lipsuri


Antrenorul reprezentativei de handbal feminin a României, Gheorghe Tadici, a fost prezent la meciul de la Oradea, pe care l-a caracterizat ca fiind foarte dificil, deoarece rezultatul era decisiv in privinta accederii la baraj.


„România a avut un gol in aparare in prima repriza, dar ulterior si-a revenit. Sper ca jocul echipei sa creasca pâna la meciul de baraj“, a spus Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS