10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare cu emotii

Calificare cu emotii

Tricolorii au invins Lituania cu 26-24, desi la un moment dat balticii au avut un avantaj de cinci goluri.


Echipa masculina de handbal a României a obtinut accesul la barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2007, dupa ce a invins joi seara, in urma unui meci dramatic, selectionata Lituaniei, cu scorul de 26-24 (15-16).


Tricolorii, care sunt pregatiti de Lucian Râsnita si Nicolae Munteanu, au fost nevoiti sa se intrebuinteze serios in meciul disputat in Sala Sporturilor „Antonio Alexe“ din Oradea, formatia Lituaniei surprinzându-i prin jocul agresiv. De altfel, in prima repriza lituanienii au condus si cu cinci goluri.


România a evoluat in urmatoarea componenta: Rudi Stanescu, Stefan Laufceag – portari, Leonard Bibirig, Eremia Pârâianu (3 goluri), Rares Fortuneanu (1), Ionut Georgescu (1), Rares Jurca, Florin Nicolae (4), Marius Novanc (1), Adrian Petrea (5), Marius Stavrositu (8), Mihai Timofte (3), Adrian Tucanu.


Rudi Stanescu, eroul tricolorilor


Intr-o atmosfera incendiara, creata de cei peste 3.000 de suporteri români, elevii lui Lucian Râsnita au mers „cap la cap“ cu lituanienii pâna la scorul de 5-5, când balticii au preluat pentru prima data conducerea pe tabela de marcaj. Oaspetii si-au marit treptat avantajul, 8-5, 11-7, 14-9 si 15-10. Finalul primei reprize a consemnat revenirea României, care a marcat de cinci ori, primind in schimb un singur gol, astfel ca la jumatatea meciului oaspetii au avut un avans minim pe tabela, 16-15.


In partea a doua a jocului, echipa noastra a jucat mult mai bine, egalând situatia si preluând apoi conducerea (18-17, 20-19, 22-21, 24-22, 26-24), chiar daca a mai avut si momente de scadere. Finalul l-a avut ca erou pe portarul Rudi Stanescu (HCM Constanta), un adevarat inger pazitor al buturilor noastre si artizan al victoriei, alaturi de Florin Nicolae, care a reusit câteva goluri foarte importante in ultima parte a intâlnirii. De la oaspeti s-au remarcat pivotul Stelmokas (6 goluri) si Atajevas (5 goluri).


România are patru puncte avans


Tragerea la sorti a meciurilor de baraj, care se vor juca pe 11 si 18 iunie, este programata pe 5 februarie. România vizeaza calificarea la CM 2007 (din Germania), ultima editie la care a participat fiind in 1995.


Pâna atunci, România mai are de jucat partida revansa cu Lituania (astazi, la Vilnius, de la ora 15.30), care insa nu mai are nici o importanta pentru calificare. In clasament, dupa cinci etape, conduce România, cu zece puncte, urmata de Lituania, cu sase puncte, Letonia, cu doua puncte, si Luxemburg, cu doua puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS