10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea Craiova desfiinteaza doua echipe

CS Universitatea Craiova desfiinteaza doua echipe

Echipele masculine de volei si handbal trebuie sacrificate, in conditiile in care gruparea craioveana nu a primit nici un ban in urma hotarârii consilierilor craioveni


La sfârsitul anului, presedintele CSU Craiova, Ion Rinderiu (foto), a facut doua adrese catre CLM Craiova, respectiv CJ Dolj, prin care solicita alocarea unor sume pentru sustinerea activitatii sportive. Mai precis, era vorba de bani care urma sa ajunga la echipele de volei, masculin si feminin, la echipele de baschet (masculin si feminin) si la cea de handbal masculin, care la finele turului a fost lasata din brate de Petrom. Dupa sedinta de consiliu de miercuri, presedintele Rinderiu a aflat cu stupoare ca acesta nu a alocat nici un ban pentru CS Universitatea Craiova. Singurii bani care s-au alocat au fost 500 de milioane de lei pentru sectia de atletism a clubului CSM Craiova. „In acest moment ma bazez decât pe cele doua miliarde de lei care vin de la minister. Avem probleme financiare deosebite, in conditiile in care si echipa de handbal este fara sponsor. Toate demersurile clubului au ramas fara ecou si in conditiile actuale am hotarât, cu parere de rau, sa desfiintam doua echipe, cea de volei masculin si cea de handbal“, a anuntat ieri presedintele Rinderiu.


Solomon plateste arbitrajul


Decizia consiliului local de a nu aloca bani CSU Craiova a venit intr-un moment extrem de delicat pentru echipele din Banie, deoarece in acest week-end sunt programate trei meciuri in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, sala care la rândul ei a fost „revendicata“ de primarie.


„Am fost la primarul Antonie Solomon care ne-a spus ca nu poate face nimic pentru ca asa au vrut consilierii. Acesta ne-a intins totusi o mâna de ajutor si ne-a promis ca ne face rost de niste sponsori care sa ne dea sapte milioane de lei pentru a putea achita arbitrajele celor trei meciuri, doua de baschet si unul de volei feminin. In plus, avem de platit 30 de milioane de lei celor de la Cluj, in urma turneului efectuat de echipa feminina de volei saptamâna trecuta“, s-a plâns presedintele Ion Rinderiu.


„Consilierii au alte interese“


Daca retragerea echipei de volei masculin nu reprezinta momentan o pierdere, mai ales ca trupa lui Danut Pascu a incheiat conturile in actualul sezon, fiind eliminata din campionat, in schimb, trecerea echipei masculine de handbal pe linie moarta ar fi o pierdere. Si asta in conditiile in care la echipa antrenorului Sevastian Dobeanu, formatie ce a reusit un parcurs bun in retur, exista sportivi de valoare, doi dintre ei, Pavel si Florea, fiind doriti de echipe din prima liga.


„Nu stiu de ce in alte orase primariile pot da bani pentru sport si la noi nu e posibil. Probabil, la Craiova consilierii au alte interese. Este foarte usor sa distrugi, dar cei care ne conduc nu stiu cât de greu se construieste o echipa“, a spus antrenorul Dobeanu. Echipa feminina de volei este insa cea mai afectata de situatia existenta, in conditiile in care trupa lui Adrian Cotoranu se afla in lupta pentru promovare, cu sanse reale de a juca in prima liga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU