6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata de atac pentru Divizia A!

Gata de atac pentru Divizia A!

Universitatea si-a reluat ieri pregatirile, intentiile juvetilor de a promova fiind intarite de transferurile realizate in aceasta iarna, care au acoperit posturile deficitare.


Ieri, in jurul prânzului, intr-un cadru organizat la restaurantul „Perinita“, oficialii Universitatii Craiova au sustinut o conferinta de presa, in care si-au facut cunoscute intentiile si planul de „bataie“ pentru returul campionatului, la finele caruia promovarea trebuie sa devina o certitudine.


In cadrul aceleiasi intrevederi au fost prezentati si jucatorii achizitionati in perioada precompetitionala, in speta fiind vorba despre australienii Karl Dodd si Ryan Lee Clarke, dar si despre atacantul Florin Costea. Introducerea a fost facuta chiar de Adrian Mititelu, care a recunoscut ca a mers pe „mâna“ impresarului Dan Stanilescu in privinta celor doi „canguri“, pe care ii considera inca de pe acum doua „transferuri reusite“. Cuvinte de lauda a primit si atacantul provenit de la CSM Vâlcea, Florin Costea fiind catalogat drept un „transfer extraordinar si timpul va dovedi acest lucru“.


Stinga vrea profesionalism


Antrenorul Stiintei s-a declarat multumit de transferurile realizate in perioada de iarna, considerând totodata ca posturile deficitare au fost acoperite. Ovidiu Stinga a precizat ca doreste seriozitate din partea noilor jucatori si este convins ca nu va fi dezamagit, pentru ca are incredere in impresarul Dan Stanilescu. „Olandezul“ a afirmat ca nu va schimba sistemul de joc, deoarece, in momentul de fata, Universitatea depinde foarte mult de rezultate si nu isi permite sa faca vreun pas gresit. De asemenea, Stinga este bucuros de faptul ca a reusit in sfârsit sa creeze concurenta pe posturile deficitare, anuntând totodata ca lotul alb-albastru va suferi câteva modificari.


„Am incredere in intuitia lui Dan Stanilescu, nu cred ca vor exista probleme. Sper ca jucatorii cooptati sa se acomodeze rapid si, daca demonstreaza ca merita sa fie titularizati, ii voi introduce in primul unsprezece cu cea mai mare placere. La Universitatea toata lumea are sanse egale. Nu-mi permit sa schimb sistemul de joc, pentru ca primordial este sa obtinem toate punctele. Trebuie sa calculez foarte bine ce am de facut, pentru ca nu vreau sa iau o decizie pripita, dar, spre regretul meu, o sa ma despart de câtiva jucatori“, a spus Stinga.


Alb-albastrii au intrat in „pâine“


Ieri, de la ora 15.00, pe stadionul „Tineretului“, a avut loc si primul antrenament. Alb-albastrii au alungat monotonia cu câteva alergari si exercitii usoare, mingea lipsind cu desavârsire din „reteta“ prescrisa de Ovidiu Stinga. Lotul alb-albastru a numarat 23 de jucatori, singurii absenti fiind Salih Jaber, care era asteptat aseara, Catalin Craciunescu si Laurentiu Preda, care s-a „luptat“ de unul singur cu „fiarele“ din sala de forta, locatie unde se va pregati toata saptamâna. Iata lotul de care a dispus Ovidiu Stinga: Bornescu, Lung jr., D. Stoica, Ciuca, Mitchell, Velcovici, Dodd, Dananae, Puchiu, A. Ionescu, Stroescu, Saceanu, Covalenco, D. Mihai, Stavaru, Fritea, Curteanu, Stemat, Orac, Piturca, Dina, Costea si Clarke.


In aceasta dimineata, o parte din lotul craiovean efectueaza vizita medicala, in timp ce mâine aceasta „operatiune“ va fi definitivata. Programul stabilit de Stinga pentru saptamâna in curs cuprinde doua antrenamente pe zi, ce-i drept, fara o intensitate prea mare, primul fiind programat de la ora 10.00, iar cel de-al doilea de la ora 15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS